Ove namirnice uvijek trebate jesti zajedno!

s

Uparivanje određenih namirnica pospješuje nutritivnu kvalitetu svake. Stručnjaci ovo zovu sinergija hrane.Donosimo vam savjete stručnjaka u uparivanju koji će vam pomoći da svoju zdravu prehranu učinite još zdravijom.

Špinat i limun

Špinat, koji sadrži značajnu količinu željeza, je još zdraviji ako ga pripremite s limunovim sokom koji pospješuje apsorpciju željeza.

Rajčice i maslinovo ulje

Antioksidansi likopen i karotenoid, koje pronalazimo u rajčici, se odlično slažu s zdravim mastima iz maslinovog ulja. Ova kombinacija će regulirati razinu kolesterola, krvnog tlaka i usporiti širenje raka.

Riba i curry prah

Kada se riba pomiješa s curryem, tada se zdrave omega 3 masne kiseline miješaju s antioksidacijskim svojstvima currya i smanjuju rizik od nastanka raka.

Različite vrste bobica

Sve vrste bobičastog voća imaju odlične prednosti za zdravlje, a kada spojite više vrsta, uživat ćete u pravoj nutritivnoj poslastici.

Zeleni čaj i limun

Katehini antioksidanata prisutni su u zelenom čaju, a limun obiluje vitaminom C.  Sok limuna pomaže tijelu da apsorbira katehine koji pomažu u sprečavanju karcinoma i potiču gubitak težine.

Još neki od odličnih parova namirnica su:

– Jabuke i čokolada,

– Jaja i dinja,

– Bademi i jogurt

– Kikiriki i kruh od cjelovitog pšeničnog brašna

– Narančin sok i zobena kaša

– Kurkuma i crni papar

s

Izvor: Internet