Odluke koje prate radikalne promjene u životu

self loveI, tako vi odlučite napraviti neke radikalne promjene u svom životu… Mijenjate se iznutra, date sebi dozvolu da budete VI, onako kako vas je Bog zamislio, i kreće negodovanje okoline…. pa zašto, pa kako, pa oko čega, pa za koga, pa kada, što sada… i sve u krug…. I što onda učiniti?

Podviti rep pa u kut? Hmmmmmm… i to je opcija. Međutim, od sebe se ne može pobjeći – gdje god išli sebe vodimo sa sobom. Nekad je pitanje; Je li mi bolje da ostanem gdje sam i kakav sam, da trpim što se teško trpi, ili mijenjati situaciju, okolnosti, okruženje, pregrmjeti razne reakcije i živjeti svrhu? Najteže je presjeći. To je trenutak najveće hrabrosti. Međutim, nakon toga ide rasplet.

Pitanje glasi – koliko sebe volim i cijenim i koliko želim doprinijeti svijetu time što ću biti SVOJ i funkcionirati iz punog kapaciteta? Ovdje smo jer imamo zadatak – nije bitno ni koji ni kakav, bitno je samo to da moramo živjeti iz SRCA i biti ono što jesmo, inače gubimo dodir s onim najsvetijim – ljubavi u sebi, koja potječe od Izvora s kojim smo se i dogovorili da dođemo ovdje i budemo to što jesmo.

Naprijed samo, svim srcem, uvijek i svuda, uprkos svemu… Nagrade su velike!

 
– Maja Ikica Milosavljević

 

No Responses

  1. Matriks says:

    I te kako je bitno spoznati ko si, sta si i za sta si. Bez te spoznaje niko ne moze napred u SVESNOSTI. Mi Svesniost ispoljavamo inspiracijom bozanske milosti koja izvire sa IZVORA SVELJUBAVI, stvara tonovima ljubavi ali ako ne OSECAS ti i nisi ukljucen u harmoniju SVESNOSTI ali si zato sasvim sigurno zakljucan u vrzino kolo manipulacije kao jefin rob a mislis da si neko i da ti je dobro i tako iz dana u dan zivis sopstvenu laz samo je sve vise ucvrscujuci u njenoj snazi do potpune pogubljenosti bez sanse da ikad vidis ISTINU i SVETLOST…MNOGO SRECE

%d bloggers like this: