Kako je "propala studentica" postala milijarderka

elizabeth holmesNeki od najuspješnijih i najinovativnijih ljudi u svijetu nikada nisu završili fakultet, a među njima su i osnivač Microsofta Bill Gates i utemeljitelj Facebooka Mark Zuckerberg koji nisu došli do diploma na uglednom Harvardu.

Toj slavnoj trojki bez završenog fakulteta pripada i Steve Jobs kojemu je građenje carstva Applea bilo važnije od sjedenja za knjigom. Znači li to da je odustajanje od fakulteta korak prema uspjehu? Tradicionalno utemeljeno razmišljanje kaže da treba završiti fakultet kako bi se moglo računati na neki ugledniji i bolje plaćen posao, ali navedeni muškarci zaradili sa milijarde ostvarujući svoje snove, umjesto da slijede “utabane staze”. I ne samo to, oni su iz temelja izgradili kompanije koje su potpuno promijenile stil života.

“Mrzila je igle”

Nedavno je još jedna “neuspješna studentica” ušla u klub inovativnih milijarderki, a jedva joj je 30 godina. 2003. godine, tada 19-godišnja studentica drugo godine naSveučilištu Stanford, Elizabeth Holmes, napustila je fakultet kako bi osnovala svoju kompaniju Theranos, piše Elite Daily.

Preuzeto s: večernji.hr