Čišćenje fuga vam je noćna mora? Napravite savršeno sredstvo sami i uživajte u bjelini! Reviewed by Admin on . Napravite sami kod kuće odličan izbjeljivač za fuge između pločica u kupaonici ili kuhinji. Pločice će nakon ovog postupka izgledati kao nove! Vjerojatno često Napravite sami kod kuće odličan izbjeljivač za fuge između pločica u kupaonici ili kuhinji. Pločice će nakon ovog postupka izgledati kao nove! Vjerojatno često Rating: 0
You Are Here: Home » Život » Stanovanje » Čišćenje fuga vam je noćna mora? Napravite savršeno sredstvo sami i uživajte u bjelini!

Čišćenje fuga vam je noćna mora? Napravite savršeno sredstvo sami i uživajte u bjelini!

cleaning-fugeNapravite sami kod kuće odličan izbjeljivač za fuge između pločica u kupaonici ili kuhinji. Pločice će nakon ovog postupka izgledati kao nove!

Vjerojatno često kupujete skupe deterdžente kako bi vaš dom bio besprijekorno čist. No, oni mogu biti vrlo opasni. Napravite sami kod kuće odličan izbjeljivač za fuge između pločica u kupaonici ili kuhinji. Pločice će nakon ovog postupka izgledati kao nove!
Da bi keramičke pločice i fuge bile sjajne kao prvog dana i dugo potrajale, napravite sljedeću smjesu:

– 7 čaša vode (1,5 l)
– 1/2 čaše sode bikarbone
– 1/3 čaše soka od limuna
– 1/4 čaše alkoholnog octa

Sodu bikarbonu otopite u 1,5 l vode. Dodajte sok od limuna i na kraju polako ulijte ocat.

Pričekajte koji trenutak da se sve sjedini i spremni ste za čišćenje.

Četkicom ili spužvicom utrljajte smjesu u fuge između pločica i vidjet ćete kako pred vašim očima fuge postaju bijele, a pločice dobivaju onaj sviježi i obnovljeni izgled.

 

Preuzeto s: dnevno.hr

 

Comments (1)

  • Key

    ne ide to bas s tom smjesom, probala. ne postaju bijele pred mojim ocima uopce, jednako tako se moze drljati i sa obicnim vimom ako vec treba drljati…probat cu ipak s izbjeljivacem i kiskom, to je jos jedan recept s interneta..

    Reply

Leave a Comment