Stres i antistres

fh_092010_001

Stres je naš svakodnevni pratilac i bilo da  smo zaposleni u internacionalnoj kompaniji, u maloj prodavnici iza ugla  ili smo nezaposleni, bilo da imamo decu ili ne, kada je stres u pitanju sve razlike među nama nestaju. Stres je fizička i psihička reakcija na potencijalno ugrožavajuće događaje iz spoljašnje sredine, ali i neke naše unutrašnje doživljaje. Savremena medicina došla je do saznanja da je hronični stres jedan od uzročnika mnogih oboljenja. Međutim, uzročnici stresa nisu uvek izvan nas. U stvari, ako malo pažljivije pogledamo, otkrićemo da često mi sami stvaramo sebi stres, svojim reakcijama na različite događaje.

Centar Prozor  organizuje Antistres Reiki radionice u Beogradu koje će vam pomoći da prevladate stres uz pomoć Reiki tehnika.

Učešćem na Antistres Reiki radionicama imaćete priliku da osvestite vezu između svojih misli i osećanja i usvojite i uvežbate različite tehnike za redukciju stresa.

Reiki je potpuno prirodna metoda tradicionalne medicine koja se zasniva na polaganju ruku na telo klijenta i od strane Ministarstva zdravlja RS svrstana je u metode za unapređenje zdravlja. Reiki metoda obiluje moćnim tehnikama koje se mogu primeniti van klasičnog  tretmana i koje dovode do duboke relaksacije, brzog  smirenja misli i jačanja odbrambenih sposobnosti organizma. Usvajanjem ovih tehnika, i njihovom redovnom primenom, eliminisaćete ili smanjiti negativne efekte stresa. Radionice se zasnivaju na usvajanju i primeni Reiki principa. Na radionicama ćemo:

  • Otkriti ličnu definiciju stresa i utvrditi kada ga najčešće osećamo.
  • Osvestiti vezu između naših misli i osećanja kao i činjenicu da stres uglavnom stvaramo sami.
  • Upoznati se sa Reiki principima čijom primenom u značajnoj meri možete smanjiti stres.
  • Ovladati različitim tehnikama za redukciju stresa i uvežbati ih.

Svi učesnici dobijaju materijal koji im omogućuje samostalnu primenu tehnika, CD sa vođenim meditacijama za opuštanje, kao i sertifikat Centra Prozor.

Program se odvija tokom vikenda 18. i 19. oktobra 2014.  od  16.00h- 20.00h  u ulici Majke Jevrosime broj 11.
Cena celokupnog programa je 4000,00 dinara.
Autorka i voditeljka programa je Suzana Vemić, dipl. psiholog, Transakcioni savetnik, Usui/ Tibetanski Reiki Master- učitelj  i life coach. Informacije i rezervacije na telefon- 064 23 56 169 ili mejl: centar.prozor@gmail.com.
Rezervacije su obavezne, pošto je broj mesta ograničen.

s

pratıte nas

//