Feng Shui: Ove navike vam kradu energiju Reviewed by admin on . Primjećujete li negativnu energiju, nervozu i nedostatak harmonije u svom domu? Ukoliko je vaš odgovor "da", vjerujemo da će vam dobro doći slijedeći tekst. Sam Primjećujete li negativnu energiju, nervozu i nedostatak harmonije u svom domu? Ukoliko je vaš odgovor "da", vjerujemo da će vam dobro doći slijedeći tekst. Sam Rating:
You Are Here: Home » Život » Stanovanje » Feng Shui: Ove navike vam kradu energiju

Feng Shui: Ove navike vam kradu energiju

feng-shuiPrimjećujete li negativnu energiju, nervozu i nedostatak harmonije u svom domu? Ukoliko je vaš odgovor “da”, vjerujemo da će vam dobro doći slijedeći tekst.

Samo male izmene u obiteljskom domu mogu donijeti obilje pozitivne energije i blagostanja. Vrlo često nismo ni svjesni da su određeni predmeti zapravo “energetski vampiri” koji nam kradu pozitivnu energiju i ugrožavaju mir i harmoniju.

Kako bi u vašem domu i obitelji zavladala samo pozitivna energija, posavjetovali smo se s feng shui stručnjacima. Evo na kojih sedam stvari (ili loših navika) oni upozoravaju, zato što donose negativnu energiju u dom:

Prljava odjeća u kutu sobe

Ovo je jedna od prvih stvari na koju feng shui stručnjak upozorava kada je primjeti u kući. Možda jest najlakše ostaviti  prljavu odjeću na podu u kutu sobe, ali trebate znati da se na tom mjestu odlijeva i pozitivna energija iz doma. U domu svake obitelji bi trebao postojati prostor gdje će se odlagati prljava odjeća za pranje – bolje je da imate i kantu za to u dvorištu nego prljave čarape po kutovima soba.

Cipele poredane ispred vrata

Bez obzira na to jesu li poredane uz spavaću sobu ili bilo koju drugu ovi predmeti su pravi “energetski vampiri”, pogotovo ako su prljavi.

Hrpa starih novina, magazina, papira i knjiga

Novine bacite u kantu za smeće čim ih pročitate, savjetuju feng shui stručnjaci. Ukoliko sakupljate časopise ili knjige, čuvajte ih na policama, a ne na podu ili u kutu sobe. Razbacani po prostoru, ovi predmeti će donijeti lošu energiju.

Napukli ili okrnjeni tanjuri, zdjele i čaše

Polomljeno posuđe donosi lošu energiju tko god da ga koristi, tvrde feng shui stručnjaci. Radije kupite najjeftiniji novi komplet nego da koristite skup, ali oštećen komplet suđa. Korištenje ovakvog suđa može utjecati na karijeru ili financije.

Prazne staklenke riže, soli i šećera

Svima nam se događa da nam zaliha najneophodnijih namirnica nestane, međutim, feng shui učitelji kažu da nikada ne treba dopustiti da vam staklenke u kojima držite rižu, sol i šećer budu potpuno prazne. Police s praznim teglama u kuhinji utječu na sreću i harmoniju u obitelji.

Mjesto za sjedenje ili spavanje ispod grede

Drvene grede su jedan od omiljenih dizajnerskih elemenata koje rado i često viđamo u domovima. Međutim, ukoliko postavite kauč ili krevet ispod ovog detalja znajte da su otrovne strele negativne energije usmjerene k vama, objašnjavaju feng shui stručnjaci.

Skromne porcije riže u tanjiru

Kada poslužujete hranu gostima ili ukućanima pobrinite se da svaki član ima hrane više nego dovoljno. Ovo pravilo najpre vrijedi za rižu. Po feng shui načelima, nedostatak riže u tanjuru znači i nedostatak blagostanja. Ukoliko pretekne riže, dajte ga kućnim ljubimcima ili sačuvajte pa odnesite onima koji su gladni.

feng shui

 

Izvor. internet

 

pratıte nas

Leave a Comment