Nepotrebno tužne ljudske priče

sU zadnje vrijeme sam svjedok nekoliko “nepotrebnih” tužnih ljudskih priča. Zašto kažem nepotrebnih? Zato što se radi o pričama i situacijama koje su se mogle veoma jednostavno izbjeći da su se glavni akteri brinuli o sebi barem onoliko koliko brinu o svojim kućnim ljubimcima, vozilima, biljkama ili nepobrisanoj prašini u stanu. Toliko često u životu na ljestvici prioriteta sebe i svoju dobrobit stavljamo na drugo, sedmo, dvadeset i osmo mjesto, dok su ispred nas na toj ljestvici “krucijalno bitni” oprani prozori, dobar odnos s dosadnom susjedom ili koliko toliko zadovoljan šef tiranin. Auto redovno vozimo na servise, biljke zalijevamo i stavljamo na sunce, životinje vodimo u šetnju, tepamo im i mazimo ih, šefovima podilazimo i radimo neplaćene prekovremene, podnosimo napasne i naporne ljude u našoj okolini da ne bi ispali ovakvi ili onakvi… dan za danom, mjesec za mjesecom, godina za godinom… I završimo s moždanim ili srčanim udarom koji su mogli biti spriječeni, zloćudnim tumorima koji su mogli biti na vrijeme otkriveni, ili nekom kroničnom bolešću koja nam uvelike umanjuje kvalitetu života.

 

Ne mora se cijena našeg života nisko na ljestvici vlastitih prioriteta nužno “naplatiti” zdravljem (pogotovo dok ne dosegnemo neke kritične godine). Može se naplatiti lošim ili nepostojećim ljubavnim i partnerskim odnosima, nezadovoljstvom zbog neizbalansiranih prijateljskih odnosa, depresijom, osjećajem da nismo cijenjeni, nismo viđeni i da smo preistrošeni preko naših krajnjih granica. I da smo usamljeni.

 

Stavljate li se na prvo mjesto? Idete li redovno na sistematske preglede kako bi provjerili svoje fizičko tijelo? Hranite li ga zdravo i kvalitetno? Pokrećete li ga na način koji Vam odgovara? Dozvoljavate li svojim emocijama da teku, bez obzira radi li se o “pozitivnim” (sreća, zadovoljstvo) ili “negativnim” (tuga, bol, ljutnja)? Propitujete li sebe i svoje stavove? Hranite li svoju dušu lijepim krajolicima, glazbom koja Vas nadahnjuje, svježim zrakom koji puni Vaša pluća čistom esencijom zdravlja?

 

Ako ne, zašto? Što je to što je Vama bitnije od Vašeg života i Vašeg zdravlja? Ako da, jeste li zadovoljni količinom vremena koje posvećujete sebi i svojim potrebama? Želite li više? Što je to što Vas sprečava da posegnete za više?

 

Po običaju, mi Vam nudimo nekoliko načina da se posvetite sebi. Ako Vam se sviđa naš način rada ili ste znatiželjni isprobati nešto novo, u listopadu na repertoaru imamo: 

 
Dubrovnik:
 

– Bioterapiju po metodi Zdenka Domančića radim od srijede 1.10. do subote 4.10. u prostoru ispod Umjetničke galerije Marijan unutar Ville Marijan, na adresi Kardinala Stepinca 64, Uvala Lapad, Dubrovnik (poviše hotela Kompas od čijeg gornjeg ulaza je udaljena 50m). Više o bioterapiji možete pročitati ovdje.
– U istom tom periodu nudim i Integrativnu terapiju, bilo da ste moji redovni posjetitelji ili ste zainteresirani započeti novi projekt u svom životu. Više o integrativnoj terapiji ovdje.
 
Za sve informacije i rezervacije obratite se na broj 091 6216 535 (Dane).

 

Split:
 

– Novi termin bioterapije po metodi Zdenka Domančića bit će u hotelu Dujam od četvrtka 9.10.2014. do nedjelje 12.10.2014. Sve informacije i prijave na broj 091 251 2886 (Marija). Više informacija o bioterapiji potražite na ovom linku.
– Termin bioterapije po metodi Barbare Brennan možete zakazati na broj 091 6216 535 (Dane) ili na broj 091 251 2886 (Marija), ovisno o tome kod koga želite ići. O Barbarinoj metodi možete više pročitati na ovom linku.
– Nije kasno da se priključite grupi vježbača na Marijinim Anti stres dinamičkim vježbama koje se odvijaju jednom tjedno. Prijavite se na broj 091 251 2886 (Marija). Više o ovom načinu vježbanja pročitajte ovdje.
– Želite promjenu? Mislite da Vaš život i Vi sami niste dovoljno ispunjeni i da ne živite onako kako bi željeli/mogli živjeti? I dalje se ne možete ili ne znate postaviti nešto više na svojoj ljestvici prioriteta? Možete se javiti na individualne tretmane integrativne terapije na broj 091 6216 535 (Dane) ili na broj 091 251 2886 (Marija), ovisno o tome kod koga želite ići.  Više informacija o integrativnoj terapiji možete pronaći na ovom linku.

 

Šibenik:

 

– Bioterapija po metodi Zdenka Domančića od ponedjeljka 13.10. do četvrtka 16.10. apartmanu Kokolo na adresi Ulica Nove Crkve 24 (blizu restorana Marenda od Mazalina). Više informacija o bioterapiji potražite ovdje.

U listopadu Vam spremamo i prvo besplatno predavanje u novoj sezoni. Najavu i informacije o tom predavanju dobit ćete uskoro. Vidimo se!
 
Za sve informacije i rezervacije obratite se na broj 091 6216 535 (Dane).
 

Molim Vas da informaciju proslijedite onima za koje mislite da će ih zanimati.
 
– Dane Cvijanović