Egofrenija

sEgo može kontrolirati nas ili mi možemo kontrolirati ego i koristiti ga po potrebi kada je potrebno da funkcioniramo u ovom materijalnom svijetu.

Kada se ego potpuno utiša nastaje mir. U miru, čovjek otkriva zašto je došao na ovu planetu u ovom trenutku i koji mu je zadatak. Tada čovek poduzima sve da ostvari svoj zadatak i ništa mu nije teško jer shvaća da je sve igra, da je sve san Boga. Još je lakše da se ne radi ništa, da se sjedi ispod drva i meditira ili na klupi i moli, ali ako čovjek ima dovoljno hrabrosti, stavit će svoje srce na dlan i ponuditi ga svakome tko želi biti dio te ljubavi. Ja sam odabrala da ponudim svoje srce i da podijelim i posljednje atome snage ako treba, s bolesnim ljudima, nedužnom dječicom, izmučenim četvoronožnim prijateljima… i žrtvujem svoj mir. Međutim, iako izgleda da smo sebe bacili u nabujalu rijeku, unutarnji mir uvijek ostaje savršen i svatko ga može vidjeti u očima čovjeka koji je dostigao stanje tog mira.

Kada ego, odnosno ličnost koja je iluzija i ne postoji, polako iščezava, veoma je teško živjeti u svijetu gdje vlada ego, gdje vlada hijerarhija, zato su potrebni veliki napori da se ego kontrolira, da se “vragu” stave lanci i koristi “maska” ega da bi se odigrao životni zadatak.

– Sladjana Velkov