10 ključeva za sreću

s

I
Osluškujte mudrost svog tijela koje se oglašava kroz signale ugode i neugode. Kada odabirete određeno ponašanje, zapitajte svoje tijelo kako se osjeća u vezi s tim. Ako vam tijelo šalje signale fizičke ili emocionalne istrošenosti, pripazite, ako vam tijelo šalje signale ugode ili žudnje nastavite dalje.

II
Živite u sadašnjosti jer to je JEDINI TRENUTAK KOJI IMATE. Zadržite svoju pažnju na onome što je ovdje i sada, potražite ispunjenost u svakom trenutku. U potpunosti prihvaćajte ono što vam dolazi, kako biste mogli to cijeniti i učiti iz toga, a zatim nastaviti dalje. Sadašnjost je upravo onakva kakva bi i trebala da bude. Ona odražava beskonačne zakone prirode koji su vam i donijeli upravo ovu misao, upravo ovu fizičku reakciju.

III
Odvojite neko vrijeme za šutnju i meditaciju, utišavanje unutrašnjeg dijaloga. U trenucima šutnje osjetite kako se ponovo povezujete s čistom sviješću. Obratite pažnju na unutarnji život, kako biste se spojili s intuicijom umjesto prema vanjskim nametnutim tumačenjima o tome što je za vas dobro a što nije.
IV
Oslobodite se potrebe za odobravanjem od strane drugih. Samo vi možete prosuditi o tome koliko vrijedite, a cilj vam je da u sebi otkrijete beskrajnu vrijednost, bez obzira na to što bilo tko drugi misli. Ova spoznaja donosi veliku slobodu! Kada osvijestite sebe kako reagirate ljutnjom ili protivljenjem u odnosu na nekoga ili nešto, shvatite da se tada samo borite sa sobom. Otpor je obrambena reakcija koju stvaraju stare rane. Kada se oslobodite te ljutnje, oporavit ćete se i počet ćete da surađujete s tokovima Svemira.
V
Znajte da vaš vanjski svijet reflektira vašu unutarnju stvarnost. Ljudi na koje najviše reagirate ljubavlju ili mržnjom su projekcije vašeg unutarnjeg svijeta! Ono što najviše mrzite je upravo ono što poričete kod sebe. Ono što najviše volite je upravo ono što priželjkujete kod sebe. Da biste usmjeravali svoju evoluciju upotrijebite kao ogledalo svoje odnose s drugim ljudima. Cilj je potpuna samospoznaja. Kad to postgnete, automatski će se pojaviti ono što najviše priželjkujete, a ono što vam se najmanje sviđa automatski će nestati.
VI
Skinite teret suđenja – osjećat ćete se puno lakše. Suđenje nameće ispravnost i pogrešnost u situacijama koje su naprosto takve kakve jesu. Sve se može razumjeti i oprostiti; ali kad sudite odbacujete razumiijevanje i prekidate proces učenja da volite. Kroz suđenje drugima reflektira se vaše vlastito pomanjkanje samoprihvaćanja. Upamtite da svaka osoba kojoj oprostite povećava lljubav koju osjećate prema sebi!
VII
Nemojte zagađivati svoje tijelo toksinima, bilo putem hrane, pića ili toksičnih emocija. Vaše je tijelo više od pukog sistema za održavanje života. Ono je vozilo koje vas vodi na put vaše evolucije. Zdravlje svake stanice direktno doprinosi vašem općem zdravstvenom stanju, jer je svaka vaša stanica točka svijesti unutar polja svijesti koje predstavljate.
VIII
Ponašanje motivirano strahom zamijenite ponašanjem motiviranim ljubavlju. Strah je proizvod sjećanja koje prebiva u prošlosti. Sjećajući se onoga što nas je nekad povrijedilo, usmjeravamo svoju energiju prema nastojanju da se stara bol više ne ponovi. Ali nastojanje da se prošlost nametne sadašnjosti ne može nikada otkloniti prijetnju da ćete biti povrijeđeni. To se događa samo onda kada nađete sigurnost u vlastitom biću, koje je ljubav. Motivirani istinom u sebi možete se suočiti sa svakom prijetnjom jer strah ne može povrijediti vašu unutarnju snagu!
IX
Shvatite da je fizički svijet samo odraz dublje inteligencije. Inteligencija je nevidljiv organizator cjelokupne materije i energije, a budući da dio ove inteligencije boravi u vama, imate udjela u organizacijskoj moći svemira. Budući ste neodvojivo povezani sa svime, ne možete sebi priuštiti da zagađujete okolinu, zrak i vodu na planeti. Međutim, na dubljem nivou, ne možete si priuštiti da živite zagađenog uma, jer svaka vaša misao ostavlja trag u cjelokupnom području inteligencije. Život u ravnoteži i čistoći najveće je dobro za vas i zemlju.

s

– Ornela Šare

Preuzeto s: tvojastaza.com