Jeste li već počeli koristiti medenu vodu?

sMEDENA VODA ZA ZDRAVLJE

Medena voda je izuzetno korisna za naše zdravlje,ovaj jednostavni napitak koji pročišćava organizam je ujedno i odlična preventiva. U nastavku teksta saznajte kako se priprema medena voda i za što se preporučuje.

MEDENA VODA RECEPT

Medena voda se veoma lako priprema: rastvorite u čaši mlake vode jednu žličicu prirodnog domaćeg meda i dobro promiješajte. Na ovaj način dobije se rastvor meda (od 30%) koji je po svojoj strukturi identičan našoj krvnoj plazmi – što je i naučno dokazano. Medena voda pripremljena na ovaj način ima pojačana ljekovita svojstva, u potpunosti se apsorbira kroz organizam i pročišćava ga već na staničnom nivou, što je složit ćete se izuzetno.

MEDENA VODA KAO LIJEK

Mlaka medena voda pripremljena na sobnoj temperaturi pomoći će boljoj probavi hrane, jer je izuzetan pokretač za lijena crijeva, osim toga očistit će naša crijeva od parazita i neće im dozvoliti da su tu i duže zadržavaju i razmnožavaju. Jednom rječju mlaka voda  medom poboljšat će rad cjelokupnog gastrointestinalnog trakta. Osim problema s probavom ovaj jednostavni “čarobni napitak” je odličan za jačanje imuniteta jer nas brani podjednako dobro od bakterija, virusa i gljivica. Proces izliječenja – kako smo već napomenuli, kreće u debelom crijevu, gdje medena voda počinje s razgradnjom naslaga fekalija, obnavlja kompletnu crijevnu mikrofloru i eliminira mogućnost za ozbiljnija oboljenja kakvo je disbakterioza crijeva i dr. Voda s medom će rasteretiti naše bubrege i mjehur tijekom noći, jer med sakuplja vodu – on je higroskopičan, što se pokazalo izuzetno za liječenje noćnog mokrenja kod djece. Nekontrolirano mokrenje se u potpunosti dovodi u red na veoma jednostavan način, bez upotrebe medikamenata.

KADA SE PIJE MEDENA VODA?

Najbolje je da se medena voda popije na prazan stomak, izjutra i to brzo odjednom ili u par većih gutljaja.Na ovaj način mlaka voda vrlo brzo dospijeva iz želuca u crijeva, započinje proces čišćenja organizma, poslije čega se med apsorbira. Slobodno pijte napitak i neposredno pred spavanje, bez bojazni da ćete često noću ustajati prazniti mjehur – kako smo već rekli, ona će rasteretiti naše bubrege i odlična je preventiva za noćno mokrenje. Pripremajte je neposredno pred konzumaciju, nemojte unaprijed praviti veće količine jer tako gubi svoja korisna i ljekovita svojstva…

MEDENA VODA ZA MRŠAVLJENJE 

Medena dijeta se provodi vrlo jednostavno, popijte 1,5 litre napitka već do 11h prijepodne uz regulaciju ishrane (jedite manje nego obično) i rezultati će biti vidljivi. Podrazumijeva se redovna fizička aktivnost u vidu svakodnevne rekreacije (šetnja,vožnja biciklom i lagane vježbe).

MED U KOZMETICI

Ukoliko redovno brišete lice, vrat, područje dekoltea s medenom vodom, dobit ćete meku, svilenkastu i baršunastu kožu. Ona poboljšava cirkulaciju i aktivno hrani kožu. Za med u kozmetici se zna još od davnina, te je isti sastavni dio mnogih preparata. Mi vam, kao i dosad, nećemo preporučivati neki skup preparat,već predlažemo da se isproba  mlaka medena voda.

medena voda

MEDENA VODA ISKUSTVA

Brojna su pozitivna iskustva s ovim  jednostavnim napitkom. Domaći i strani blogovi, portali, fb grupe i stranice o zdravlju nerijetko pišu o tome. Kada je u pitanju medena voda, tu nema nikakvih kontroverzi, obmana, teorija zavjere i slično, ona stvarno djeluje i ako je dosad niste koristili, ništa vas ne košta da probate već danas.

Preuzeto s: dijetamesecevemene.com

No Responses

  1. Mirjana says:

    Kako utiče na one ljude koji su na ‚‚granici‚‚ rizika da dobiju dijabetis. Smeju li i oni da piju?

    • Admin says:

      Poštovana,
      preporučamo Vam konzultaciju s liječnikom. Ašli smo informacije da je sigurna za dijabetičare, ali ne znamo tko stoji iza njih. Korištenje meda se ne može niti smatrati alternativnom metodom, tako da smo sigurni da liječnici imaju mnogo iskustava pomaže li konzumacija ili ne.
      Hvala što nas pratite, sretno!

%d bloggers like this: