Sve su bolesti izlječive

ozdravljenjeGermanska Nova medicina obuhvaća sva medicinska područja i temelji se na pet empirijsko utvrđenih bioloških pravila. Nije povezana s dogmama nego počiva na razumljivim i logičnim pretpostavkama koje pomažu u liječenju ljudi, biljka i životinja, tvrdi osnivač dr. med. Ryke Geerd Hamer.

Za Novu medicinu ne postoje neizlječive bolesti jer je svaka bolest dio dvofaznog “korisnog biološkog izvanrednog programa prirode (SBS)”. Smatra se da je uzrok oboljenja biološki konflikt, odnosno dramatičan događaj (DHS) te da se tijelo može samo ponovno izliječiti ukoliko se konflikt riješi.

Osnivač Nove medicine, dr. Hamer, i sam je obolio od raka testisa. Godine 1978. na rukama mu je preminuo sin koji je slučajno pogođen metkom u Italiji, a Hamer je uvjeren da je upravo zbog tog tragičnog događaja teško obolio od raka.

Počeo je proučavati slučajeve drugih pacijenata i zaključio da svi imaju zajednički nazivnik – pacijenti su uoči bolesti pretrpjeli šok kojem se nisu nadali. Vrstu šoka koja dovodi do bolesti po sinu je nazvao “Dirk-Hamer-Syndrom” (DHS) – radi se o biološkom konfliktu koji nas je pojednostavljeno rečeno uhvatio “na krivoj nozi”.

Veza psiha-mozak-organ

Psiha je u Novoj medicini izjednačena s moždanim i tjelesno-organskim procesima. Mozak je računalo organizma koje povezuje i koordinira sve procese, dok je psiha programer, a organi hardver. “Školska medicina na bolest gleda kao na borbu dobra i zla. Bolesti su pogreške, nedostaci i kazne. Stanice raka i mikrobi su vojska zla koja se bori s vojskom dobra poput imunološkog sustava, lijekova, doktora, operacija i tako dalje. Upravo se zbog takvog pogleda mnoge bolesti ne mogu izliječiti. Za Novu medicinu neizlječive bolesti ne postoje. Sve bolesti paralelno se odvijaju na tri razine: psihi, mozgu i organu”, tvrdi Hamer čija medicina počiva na pet bioloških pravila:

1. Željezno pravilo raka – uzrok bolesti je šok (DHS) kojeg pojedinac doživljava dramatično, a očituje se u psihi, organu i mozgu. Šok je pritom unutarnji konflikt u čovjeku i nije izravno povezan s tragičnim događajem. Kada do njega dođe pacijent ima hladne ruke i noge, danonoćno misli na konflikt, ne može spavati, gubi apetit i mršavi. Navedeni šok je ostavlja trag na mozgu (Hamer foci) i mjerljiv je pomoću CT-a. Ukoliko konflikt s vremenom jača, snažnije šteti organima, dok rješavanje konflikta dovodi do ozdravljenja na sve tri razine. Pacijent koji je riješio konflikt ulazi u drugu fazu SBS-a.

2. Dvofazna priroda bolesti – pacijent koji je riješio konflikt ulazi u drugu fazu i osjeća se toplo, ima temperaturu i apetit ali se osjeća umorno i bezvoljno. Rješenje konflikta dovodi do ozdravljenja. Sve su bolesti po prirodi dvofazne, a točka preokreta je rješenje konflikta.

3. Ontogenetski sustav bolesti – mozak kontrolira napredak bolesti “starim mozgom” (moždano deblo i mali mozak) ili “novim mozgom” (velikim mozgom). Stari mozak je povezan s preživljavanjem, odnosno disanjem, prehranom i reprodukcijom, dok novi mozak upravlja osobnim i društvenim problemima. Konflikti koji se javljaju vidljivi su i mjerljivi u starom ili novom mozgu, bilo da se radi o diobi stanica u aktivnoj fazi ili destrukciji tumora u fazi ozdravljenja.

4. Ontogenetski sustav mikroba – mikrobi ne uzrokuju bolesti nego ih tijelo koristi a mozak koordinira za optimizaciju procesa liječenja. Mikrobi na taj način koriste organizmu te ih se ne smije uklanjati kao što predviđa klasična medicina. Sami se povlače kada se konflikt riješi.

5. Kvintesencija (suština) – aktivna konfliktna faza i faza ozdravljenja tvore poseban biološki program prirode koji živim bićima pomaže da se nose s teškim situacijama. Prema tome, prave bolesti ne postoje i ono što medicina smatra bolešću zapravo je samo izvanredan prirodni proces (od AIDS-a preko tumora do karijesa itd.). Hamer sve zdravstvene probleme objašnjava navedenim zakonima i fazama, a kemoterapiju i lijekove smatra opasnima po život.

Kritika i progon

Nova medicina službeno nikad nije priznata. Hameru je zbog ilegalnog prakticiranja i promocije oduzeta licenca te je nekoliko puta završio u zatvoru u Njemačkoj i Francuskoj. Njegov najkontroverzniji poznati slučaj je šestogodišnja pacijentica Olivia Pilhar čiji su roditelji 1995. odustali od klasičnih metoda liječenja i dijete prepustili Hameru.

Oliviji je dijagnosticiran tumor na bubregu, a roditelji su se protivili operaciji i kemoterapiji te s djetetom pobjegli u Španjolsku kako bi se liječila kod dr. Hamera. Klasičnoj medicini je podvrgnuta tek nakon što je roditeljima oduzeto skrbništvo nad djetetom koji su potom dobili i osmomjesečnu uvjetnu zatvorsku kaznu.

Hamer slučaj objašnjava teorijama zavjere i tvrdi da ga se progoni jer njegova medicina ne koristi nikakve lijekove te je stoga neprofitabilna za cijelu jednu gospodarsku granu. Njegova metoda je uspješno demonstrirana i priznata 8. i 9. rujna 1998. na Sveučilištu Trnava u Slovačkoj.

Više informacija potražite na engleskim stranicama New Medicine

………………………

AI