Regeneracija

regeneracijaNaišao sam na razne informacije o tome koliko je vremena potrebno da se sve stanice našeg tijela promijene. Iako su različite informacije o vremenskom periodu u kojem se dogodi potpuna promjena svih stanica, poanta je da se sve stanice u našem tijelu (a samim tim i naše fizičko tijelo) zamijene novima.

Vjerujem da naše tijelo konstantno teži stanju ravnoteže tj. zdravlja. Ako ste se posjekli, u Vašem tijelu će se pokrenuti hrpa reakcija kako bi rana s vremenom potpuno zacijelila. Ista stvar je ako imamo kost koja je pukla ili ako nas muči neka upala. Tad najčešće mirujemo, eventualno promijenimo prehranu i prilagodimo se postojećoj situaciji kako bi pomogli tijelu da se iscijeli.

Kako to da onda postoje kronične bolesti ili tegobe koje nam se svako malo vraćaju? Svaki mjesec bolna menstruacija, prehlada pet puta godišnje, kronični gastritis ili kronična upala sinusa? Bol u donjem dijelu leđa, u vratu ili glavobolja? Budući da se tijelo stalno samoiscjeljuje, mi bi u teoriji trebali biti konstantno zdravi. Kao što možemo pomoći tijelu da ozdravi kad smo bolesni (ukoliko ga slušamo) – mirovanjem, uzimanjem dovoljno tekućine, prilagođenom prehranom itd., isto tako mu možemo odmoći (ne slušajući signale koje nam tijelo stalno šalje) svojim načinom života.

Treba znati da smo mi prvenstveno energetska bića i da je naše fizičko tijelo manifestacija naše energije. Na osnovu energetske matrice koja se naziva aura nastaje naše fizičko tijelo. Aura je omotač koji okružuje i prožima tijelo i govori o našem fizičkom, emotivnom, mentalnom, voljnom i duhovnom životu, a koji se svi manifestiraju na kraju u našem fizičkom tijelo. Naše tijelo, tj. naše bolesti govore o tome da li smo vitalni i uzemljeni ili raspršeni i beživotni, govori o tome da li živimo vlastitu seksualnost i na koji način, govori o tome što osjećamo i mislimo o sebi. Možemo li se zauzeti za sebe ili ne možemo? Da li možemo voljeti ili nas je strah partnerskih odnosa? Govori o tome da li se možemo jasno izraziti i zadovoljiti svoje potrebe u svim aspektima života. Isto tako, govori o tome da li imamo vezu s višom silom ili smo cinični i vjerujemo da je tako nešto izmišljotina.

Ukoliko ne živimo u skladu s vlastitom istinom i ne dozvoljavamo životu (energiji) koja je u nama da slobodno teče, s vremenom stvaramo bolest i nezadovoljstvo. Iskrivljujemo prirodni energetski tok. Odvajamo se od sebe i postajemo bolesni. Bolest je samo poruka tijela da nismo u skladu sa sobom. Svaka bolest nešto poručuje. Kroz bolest se puno pametniji i stvarniji dio nas obraća našem egu. Uspijemo li čuti i dešifrirati taj glas, postajemo bliži sebi.

Energetsko iscjeljivanje izuzetno ubrzava proces povratka k sebi. Radom na energetskom polju (auri) ispravljaju se nesvjesni zaključci koje nosimo iz djetinjstva i kojima i danas vjerujemo. Pokreće se ustajala energija. Čiste i balansiraju prepunjena područja, a pune ispražnjena. Postepeno se navikavamo na prirodan energetski tok i počinju se događati promjene. Postajemo svjesniji sebe i fizičkih potreba i kako ih zadovoljiti. Možda trebam više odmora ili više kretanja ili drugačiju prehranu i to si počnem davati, a to za posljedicu ima podržavanje prirodnog toka i jačanje energetskog polja, i samim tim i fizičkog tijela. Ista stvar je i sa svim ostalim potrebama, bilo da se radi o emotivnim, mentalnim ili duhovnim. U konačnici, kako je tijelo najmjerodavniji pokazatelj svega što se zbiva u našem cjelokupnom životu, na kraju za posljedicu imamo zdravlje.

– Dane Cvijanović

https://www.facebook.com/energoterapija

regeneracija