Kako do anđela?

anđeliŽivot kompliciramo dovoljno sebi na tisuću načina, svakodnevno. Navikli smo da dobijemo uputstvo za sve, da nam se govori kako da mislimo, što da jedemo, kome da vjerujemo ( i, naravno – u što ili koga), čega da se bojimo i čega da se sramimo, kao i to koliko trebamo spavati, pa čak i to kako da naručimo snove u kojima će nam se razjasniti sve što nas muči – ili pak – da to damo nekome drugome na tumačenje. Poruka koja se šalje svim ovim gore napisanim jest – NE VERUJ SEBI.

Zašto sam napravila ovaj i ovoliki uvod za tekst koji počinje pitanjem “Kako do anđela?” Baš zato. Želim vam reći da se ne opterećujete. Anđeli vas čuju. Uvijek. Ne morate znati posebne molitve, riječi, ne morate imati specijalne rituale; možete, ako vam gode – ali ne morate. VJERUJTE SEBI. Svom osjećaju. Ponovo i ponovo sam pisala o tome; ako vam nešto stvara muziku u duši dok slušate, gledate, razmišljate – to je to! Ako vam, pak, stvara buku u glavi – maknite se. To nije vaše. Moje “moje” ne mora biti i vaše. I to je u redu. Nitko vas neće izbaciti sa sata zbog toga. Jer nema sata. Niti vas tko procjenjuje osim vas samih.

Do anđela se stiže u jednom otkucaju srca. Vašeg. Istinito. Snažno. Iskreno. Tražite, pitajte, očekujte. Otvorite srce i um. Dobit ćete odgovor. Možda ne kako ste očekivali, ali odgovor stiže. Kroz ljude, pesme, knjige, snove… Da, snove. VAŠE snove. I ti snovi znače ono što VI mislite da znače. Ako su proročki snovi – i to ćete znati. Bit će vam kristalno jasno. Ako su obični, rasterećujući snovi, ili pak noćne more – i to ćete znati. Razmislite, “provucite kroz srce”, i shvatit ćete istinu.

A anđeli? Oni su tu da vam daju podršku, da pomognu, da razjasne. Oni su VAŠI. I Vi ih najbolje razumijete. Nema uputstva. Nema tumačenja. Naučite sada ono najbitnije – vjerujte svom osjećaju. Otpuhnite prašinu sa svoje intuicije. SADA je pravi trenutak da se krene ispočetka.

Volim vas puno i vjerujem u vas!!!

– Maja Ikica Milosavljević

Izvor: http://thesmilingsoul2.blogspot.com
Kontakti: majaikica@live com
Youtube kanal: majaikica
maja ikica milosavljavić
 
 

pratıte nas

No Responses

  1. Emira Sukaj says:

    Draga Majo!
    Ovaj Tvoj komentar me beskrajno odusevio!!!
    Ja godinama i godinama citam tacnije receno gutam knjige (psihologije, esoterije, cudnovatih izlijecenja, zivota poslije smrti, narudzbi od univerzuma itd.), pratim seminare, idem na kurseve, naucila sam reiki, poslusala sate i sate raznih predavaca na youtube (divni su svi, stvarno); i cak sam se ponekad pitala da li sam ja stvarno “tako tvrda” da bas nista ne osjecam, da bas nista sem mojih “logicnih razmisljanja” ne dopire do mene… Ponekad se u mislima i “zakacim” sa ponekim predavacem kao ovih dana sa Lumirom (ona je shaman) i njenom pricom da je vegan, da pusaci ne mogu vidjeti auru tj. ona ne moze vidjeti auru kod pusaca itd…
    Znaci, mi “gresnici” koji tu i tamo pojedemo meso, a da ne spominjem pusace nemamo sanse da vidimo ili dozivimo nesto “Bozansko” i bozanstveno…
    I onda sam shvatila da ja Andjele, iako ih ne mogu vidjeti, cujem zapravo posvuda… Nekada “isplivaju” sa stranice neke knjige (kao ono, neku knjigu sam procitala ali je nekad “jednostavno dokacim i otvorim na nekoj stranici” i bas TU nadjem neku recenicu koja mi je nedostajala da “zaokruzim moju misao”…
    A o pjesmama iz kojih neke strofe prosto vicu; CUJ ME,,, mogao bi se cijeli roman napisati. Nedavno sam slusala Djordja Balasevica u jednom njegovom intervjuu i on kaze nesto otprilike ovako; “…zahvaljujuci MOJIM pjesmama… ne, zahvaljujuci onome koji mi dosaptava te pjesme negdje “od gore…” konacno je do mene dosao onaj komadic puzzle koji sam trazila: pa i pjesnici dobijaju svoje inspiracije OD NEKOGA (“OD GORE…”)
    I kad neko “iz srca” otpjeva neku pjesmu onda ta pjesma moze dobiti i sasvim drugo znacanje…npr. u pjesmi Olivera Dragojevica (Molitva za Magdalenu)
    Sve njezne rijeci svijeta
    sacuvao sam za te u pjesmama mojim
    sve njezne rijeci svijeta
    da tebe meni vrate, moja ceznjo davna
    Ili pjesma od Maria Knezevica (Stagod)
    ON je tu samo usput
    da nam kaže da nije ljut
    da znamo što i on zna
    kako se ljubi i oprašta
    čemu živiš čemu li se nadaš
    ON je tu da pokaže put
    i čuva one koji ne znaju kud
    pa neka čuje ko uši ima
    rekao je svima
    čemu živiš čemu li se nadaš
    štagod bude biće ako ne bude i neće šta ja znam
    ako tražiš sreću tamo gdje je nikad nema eto nađi je
    eto nađi je
    I jos jedan primjer: sestra i ja smo nedavno krenule sa “ho’opsanjem” i na yt, u emisiji o steccima u Bosni i Hercegovini nadjem jednu molitvu Bogumila:
    O,Bože,očisti me
    Očisti me iznutra i izvana
    Očisti mi tijelo,dusu i duh
    Da plamen u meni bukne
    Kako bi svjetlecom bakljom postala.
    Želim svoj sopstveni Plamen biti
    I sve u sebi I oko sebe U svjetlost pretvoriti.
    I tako… mogla bih sad navesti jos puno puno primjera… Uglavnom, ja sam sretna i presretna i ne mogu dovoljno puta izgovoriti HVALA HVALA HVALA koliko bi to bilo moguce u jednom danu!
    Hvala Ti, Majo, beskrajno puno puta hvala i za sve tvoje lijepe price…

  2. Mirjana Njegić says:

    Zar to znaći da mi nismo samostalni, da nam uvek neko odgore mora prišapnuti !?

  3. Emira Suka says:

    …u svakom slucaju smo samostalni i zivimo nase zivote po nasim idejama i odlukama… Inspiracije su nam uvijek iznova potrebne, da bi krenuli u novi dan, da bi donijeli “ispravnu” odluku, da bi jednostavno bili sretni i zadovoljni i “Velikom Kreatoru” zahvalni sto imamo priliku da sve sto se desava vidimo, cujemo, osjecamo, dozivljavamo!
    Samostalnost je fantasticna ali samostalnost znaci i 100% odgovornost… I kako smo mi i dalje “samo ljudi” uvijek smo u opasnosti da nas prevelika odgovornost “slomi”…
    Da bi sve velike teskoce i krize lakse prebrodili divno je ako se mozemo na nekoga osloniti.
    Npr. ako si “odrasla osoba” i ne mozes za svaku nevoljicu otrcati kod mame i traziti utjehu ili savjet; ako pricas sa prijateljima “problemcic” se pokrene ko lavina, ako (ndB) oblis od neke bolesti za koju ljekari tvrde da je neizlijeciva, ako te progoni neki strah bez nekog trenutno vidljivog znaka (strah od zemljotresa, anakonde ili sl.) itd. itd….
    …onda, kad svane i krenes u novi dan, i zazvuci ti u glavi npr. pjesmica: TI I JA I SUNCAN DAN, ETO RAZLOGA! UHVATI RITAM!!!

  4. Maja says:

    To znači da imamo izbor… pomoc nam je dostupna, ako zelimo imati vodjstvo i neke stvari lakse resiti 🙂

%d bloggers like this: