Izvrstan, i uz to besplatan losion za problematičnu kožu

akne
O ljekovitim svojstvima lovorovog lista znali su još naši preci i koristili ga za liječenje mnogih kožnih bolesti. Lovorov list protiv akni i bubuljica je prirodni antiseptik, koji omogućava čišćenje i dezinfekciju kože.U svom sastavu posjeduje eterična ulja, minerale i organske kiseline, koji i omogućavaju određeno djelovanje na bubuljice i na organizam u cjelini.Pomaže u eliminaciji bakterija, smanjuje upalu izazvanu pojavom akni i bubuljica.- Lovorov list poboljšava tonus kože, ima efekat hidratacije.
– Liječi ranice na koži i posjeduje imunostimulacijsko djelovanje, zahvaljujući čemu se normalizira rad svih organa.
– Poboljšava probavu, smiruje nervni sistem, liječi oboljenja zglobova i uklanja naslage soli.
U domaćim uvjetima od lovorovog lista možete pripremiti losion za problematičnu kožu lica, koji je vrlo efikasan u borbi s aknama i bubuljicama.
Efikasni losion za akne i bubuljice:
Za pripremu ovog losiona bit će potrebno 3-4 lista lovora (suhog) i čaša vode (200ml).
– Lovorov list prelijte s vodom i stavite da proključa.
– Smanjite vatru i kuhajte još 5-7 minuta.
– Ohladite i naspite u pripremljenu bočicu.’
Ovaj losion možete koristiti za svakodnevno brisanje lica, ujutru i navečer. Preporuča se osobama s problematičnom i masnom kožom lica.Drugi recept losiona od lavorovog lista:- Unaprijed izdrobljene listove lovora (suhog), preliti rakijom ili medicinskim alkoholom (52%) u odnosu 1:1.
– Ostaviti da odstoji na sobnoj temperaturi 5-6 dana.
Nakon toga losion je spreman za korištenje. Ovaj domaći losion za brisanje se koristi svaki drugi dan, ujutro i navečer.
Pomaže ne samo za eliminiranje bubuljica i upalnog procesa, nego je vrlo efikasan u borbi s pigmentnim mrljama, samim tim što izravnava ten.