Nikada nećete biti mlađi nego što ste upravo u ovom trenutku i zato ga zagrlite, volite i uživajte u potpunosti

happiness
..Od stidljive djevojčice do male umjetnice i buntovne tinejdžerice, djevojke velikih snova, sada je u tridesetima moje srce veće za nekoliko brojeva, ispunjeno majčinskom ljubavlju i sada otkrivam što je u životu najvažnije. Moja poslovna iskustva su prilično uzdrmala moje stavove i dovela do ivice izdržljivosti. Na ovaj dan, kada slavim još jedan krug oko Sunca, s vama dijelim 37 lekcija koje sam naučila do sada…

1.Sreća dolazi iznutra. Mnogo  vremena provodimo tražeći potvrdu i ocjenu izvana. To je unutarnji posao.

2.Budite zahvalni za sve. Za dobro, loše, ružno. Zadovoljstvo i bol – to su sve djelovi našeg puta.

3. Suptilna promjena u načinu kako promatrate stvari promijenit će čitav vaš život. Kada se osjećate uplašeno, ljutito ili povrijeđeno odaberite da situaciju promatrate potpuno drugačije.

4. Ako ste iskreni sami sa sobom, ne možete usrećiti baš sve ljude. Bolje da se drugima ne sviđa vaša istina, nego da im se sviđa to što se pretvarate da jeste.

5. Svijet je vaše ogledalo. Ono što volimo kod drugih, to volimo i kod sebe. Šta nas kod drugih nervira, jasno pokazuje u što se trebamo zagledati u sebi.

6. U vaš život svatko ulazi s razlogom.

7. Vjerujte. U teškim danima morate znati da vam je Univerzum za leđima i da će sve biti OK.

8. Nikada ništa ne shvaćajte osobno. To što drugi rade samo je odraz događanja u njihovim životima. Nema veza s vama.

9. Šetnja u prirodi liječi.

10. Povrijeđeni povređuju. Bez obzira na to, volite ih. Inače,  sasvim je u redu da ih volite s distance.

11. Da biste se izliječili, morate osjetiti. Sve strahove i slabosti stavite ispred sebe i osvijetlite ih. Suočavanje s istinom ima izuzetnu vrijednost, pogotovo na duže staze.

12. Savršenstvo je iluzija. I na kraju je bolno. Težite ka odličnom!

13. Otarasite se lasera. Ako ste laserski usmjereni na svoje ciljeve i želje, propuštate ljepotu oko sebe. Svijet je predivan kada ga promatrate širom otovorenih očiju.

14. Slavite putovanje. Nije sve u krajnjim destinacijama. Slavite i uživajte u malim uspjesima.

15. U praštanju se ne radi toliko o drugoj osobi. Radi se o vama da biste došli do mira. Praštajte brzo i često.

16. Svi smo izuzetno intuitivni. Kada se umirite i slušate, čut ćete svoju primarnu mudrost. Ona zna put.

17. Dopustite svojoj duši da sja! Budite svoji. Na ovom svijetu ne postoji nitko kao što ste vi.

18. Svi smo moćni stvaraoci. Sve možemo.

19. Ja sam puna svjetlosti. Vi ste puni svjetlosti. Mi smo puni svjetlosti. Budite svjetionik drugima i pokažite im put.

20. Ne shvaćajte život preozbiljno. Na kraju se nitko neće izvući živ. Smijijte se. Zabavite se. Prihvaćajte šanse.

21. Okružite se ljudima koji vas vole i podržavaju. I, uzvratite im ništa manje!

22. Naučite fini ples. Sanjajte velike snove. Idite za njima puni strasti. Ali, nekada i stanite. Budite fleksibilni i plovite u ritmu života.

23. Davanje je tajna uzimanja. Dajte svoju ljubav, mudrost, talente i iznenadit ćete se koliko će vam se toga vratiti.

24. Ali, pazite da ne date previše. Ako ispraznite svoju čašu, nećete više imati što dati. Ključ je ravnoteža.

25. Kažite DA svemu što vas čini da sjajite. Kažite NE stvarima koje vas ne uzbuđuju. Vrijeme je dragocjen izvor koji se ne može vratiti. Pametno ga korisitite.

26. Ponekad prerastemo prijateljstva. To ne znači da ste vi loši ili vaši prijatelji, već da ste na drugačijim putevima. Čuvajte ih u svom srcu, ali ako vas vrijeđaju i sputavaju, pustite ih.

27. Strah je često pravi pokazatelj što zaista želite i šta vam u životu treba. Dopustite mu da vam bude kompas.

28. Prevazilaženje strahova je nešto najmoćnije što sebi možete učiniti. Tako dokazujete sebi da možete sve.

29. Naša tijela su naše prijevozno sredstvo do snova. Njegujte tijelo s ljubavlju i dajte mu najbolje gorivo – zdravlje i energiju. Ali, ne opterećujete se pojavom i izgledom jer će vremenom blijedjeti.

30. Neka oni koje volite to znaju. Govorite im često i s puno entuzijazma. Nikada nije mnogo ni reći ni pokazati.

31. Sadašnji trenutak je taj pravi. Jedini koji nam je svima obećan. Ne dozvolite da vas prošlost juri. Učite od nje i uživajte u predivnim uspomenama.

32. Život je pun uspona i padova. I jedni i drugi nam trebaju da bismo se potpuno ostvarili. Samo se čvrsto držite i uživajte u vožnji.

33. Svi smo ljudi jedna velika obitelj. Nema boljeg i lošijeg. Samo smo na različitim etapama putovanja i u životu se snalazimo najbolje što možemo. Prepoznat ćete da je druga osoba zapravo vi.

34. Vježbajte zahvaljivanje svakog dana za sve darove koje ste dobili, male i velike. Tako otvarate prostor za izobilje radosti, ljubavi, zdravlja i napretka.

35. Niste centar univerzuma iako vam vaš ego to govori. Iskoračite iz takvog razmišljanja i vidjet ćete svijet u poptuno novom svjetlu.

36. Svijetu treba još ljubavi, svjetla i smijeha. Budite ljubav.

37. Vi ste guru. Cio život nam govore kako da mislimo, što je to dobro, što je uspeh. Ne morate kupovati te priče. Budite slobodni da zagrebete ispod. Mislite svojom glavom. Razbijte model. Kada jednom prestanete raditi što drugi žele, osjetit ćete neizrecivu sreću.

Godine su samo broj i što je veći, imamo više mudrosti i iskustva. Nikada nećete biti mlađi nego što ste upravo u ovom trenutku i zato ga zagrlite, volite i uživajte u potpunosti….

 – Dawn Gluskin

ć