UPUTSTVO ZA SAMOIZLJEČENJE I ZDRAV ŽIVOT – Dr Sladjana Velkov

velkov

Postoji samo jedna bolest, pa zbog toga samo jedan tretman. Ova dijeta i savjeti za zdrav način života pomažu kod svih bolesti. Svaki savjet je od velike važnosti za totalno izlječenje.

•U tijeku prvog sata poslije izlaska ili prije zalaska Sunca prakticirajte gledanje u Sunce, počnite s 10 sekundi, povećavajte 10 sekundi svakog dana. Stanite bosonogi na suhu zemlju ili beton dok gledate u Sunce.

•Pijte čistu vodu bez fluorida ili filtrirajte vodu iz slavine povratnom osmozom. Najbolja je prirodna, izvorska neflaširana voda. (Ostavite vodu na Suncu nekoliko sati u prozirnim, bezbojnim, staklenim bocama da bi upila Sunčevu energiju. Ne ostavljajte je noću vani.)

•Budite fizički aktivni na svjeežm zraku svakoga dana. To je jedna od najboljih metoda detoksikacije.

•Izlažite se što više Suncu (ne nosite naočale za Sunce i ne koristite zaštitne kreme).

•Izbjegavajte fluorescentno svjetlo.

•Hodajte bosi najmanje 15 minuta dnevno. Provedite jedan sat dnevno u miru.

•Disati duboko na svježem zraku najmanje 20 minuta ujutro i navečer.

•Spavajte između 10 navečer i 2 ujutro, zato što tada naše tijelo luči ljekovite hormone. Pratite ritam Sunca.

•Izbjegavajte gledanje televizije, filmova (izuzev selektiranih), kao i čitanje novina. Pronađite hobi koji vas ispunjava, čitajte knjige, slikajte i slušajte relaksirajuću muziku.

•Izbjegavajte komercijalne kozmetičke preparate – zamijenite ih prirodnim.

•Ishrana se treba sastojati od sirovog voća, povrća i žitarica, bez životinjskih produkata (meso, mlijeko, sir i jaja. Vidi Jelovnik)

•Ako jedete kuhano povrće, jedite dvostruko više sirovo povrće.

•Izbjegavajte industrijsku hranu, posebno juhe ili začine koji sadrže Mono Sodium Glutamat (koji se nalazi u skoro svakoj slanoj industrijskoj hrani); upotrebljavati morsku sol i prirodno bilje.

•Izbjegavajte dijetalne produkte koji sadrže umjetne zaslađivace. Zamijenite ih malteksom, medom i smeđim šećerom.

•Izbjegavajte alkohol, cigarete, kavu, crni čaj, žvakaće gume, hranu ili pića iz konzervi.

•Postepeno eliminirajte sve lijekove pod nadzorom vašeg liječnika.

•Izbjegavajte sintetičke vitamine.

•Zamijenite umjetne sobne osvježivače prirodnim (lavanda).

•Izbjegavajte upotrebu mobilnog telefona, koristeći slušalice i čuvajte telefon dalje od tijela.

•Budite pozitivni, imajte osmijeh uvijek na licu, to će pospiješiti lučenje ljekovitih hormona.

•Ne razmišljajte i ne govorite negativno o sebi ili drugima jer vaša podsvijest prati vaše misli. Ponašajte se kao da ste zdravi.

•Kad oprostimo, oslobađamo se mržnje i ljutine koji utječu na lučenje negativnih hormona i oštećuju naše zdravlje. Opraštajući drugima, mi pomažemo sebi.

•Čak i mentalne bolesti mogu da se liječe sirovom biljnom hranom i suncem.

JELOVNIK (IDEALNA DIJETA) Bez životinjskih produkata

 Doručak: Gledanje u Sunce. Svježi sok i svježe voće.

Ručak: Svježi sok od mrkve, salata od voća (banana, jabuka, smokve itd.) ili salata od povrća.

Večera: Svježi sok od mrkve, velika salata od zelenog povrća (zelena salata, brokuli, špinat, karfiol, celer, mrkva, etc.). Kasnije u tijeku večeri možete popiti  čašu ili dvije organskog jabukovog soka ili pojesti komad voća.

Idealna dijeta je potpuno sirova biljna hrana.

JELOVNIK (PRELAZNA DIJETA) Bez životinjskih produkata

Doručak: Gledanje u Sunce. Velika čaša soka od naranče, mrkve ili jabuka.

Pahuljice od raznih žitarica, dodajte po jednu žlicu prethodno samljevenih lanenih, suncokretovih i bučinih sjemenki kao i nekog suhog voća. Ulijte vodu preko mješavine navečer i ostavite preko noći. Jedite ujutro za doručak.

 Voće. Domaći kruh od kukuruza ili heljde, namazati medom.

 Ručak: Svježa salata od miješanog povrća. Čorba od povrća (kuhana s malo vode i na tihoj vatri). Velika čaša soka od jabuka ili mrkve. Pečeni krumpir. Svježe kuhano povrće.

Večera: Jelovnik je isti kao za ručak.

Možete jesti drugačije povrće i voće kao i različite metode pripremanja krumpira i organske integralne riže.

Između obroka možete piti svježe voćne sokove, šaku prethodno potopljenih preko noći, badema, oraha, sjemenki kao i povrće i voće.

Povremeno uzimajte mahunarke: azuki grah, boraniju, grašak. Kuhajte na niskoj temperaturi. Za bolji ukus koristite maslinovo ulje, morsku sol i suho povrće.

Kompletno isključiti iz ishrane: bijelo brašno i šećer kao i njihove produkte, meso, ribu, jaja, mlijeko i sve vrste industrijske i procesuirane hrane.

Pijte vodu bez fluorida.

DIJETA ZA TEŠKO BOLESNE LJUDE

Bolesti nastaju usljed:

1. Nedovoljno elektromagnetne (Sunčeve) energije

2. Nedostatka hranjivih materija (kuhana hrana).

3. Previše toksina (akumuliranih u tijelu tijekom vremena).

Slijedom toga, liječenje se sastoji od:

Preplaviti tijelo hranjivim materijama i sunčevom energijom.

Gledanje u sunce. Ne jesti kuhanu hranu najmanje 3 mjeseca. Kasnije možete dodati 15% jednostavne kuhane hrane samo za večeru (pečen krumpir, integralna riža, kuhano povrće), ali je bolje biti na kompletno sirovoj hrani dok simptomi potpuno ne iščeznu.

13 čaša svježeg soka dnevno, svakog sata: 1 sok od naranče, 4 soka od zelenog lisnatog povrća, 5 jabuka/mrkva i 3 soka od mrkve. U početku, ako ne možete piti toliku količinu soka, možete piti manje količine ali morate ih piti svakog sata. Također, prvih dan, dva u početku možete preskočiti 3 soka od mrkve. Sok mora biti svjež, ali ako morate da pripremite unaprijed sok od mrkve možete pomiješati sa sokom od jabuka da biste zaštitili sok od oksidacije. Nemojte gutati sok direktno, zadržati kratko u ustima da bi se sok pomiješao s pljuvačkom.

Možete jesti voće i povrće, male količine prethodno potopljenih badema ili oraha.

2 žlice lanenog ulja dnevno ili 2 žlice svježe samljevenog lanenog sjemena.

KLISTIR OD KAVE (čišćenje debelog crijeva)

 Kada  se počnemo hraniti pravilno, tumori ili neki drugi toksičan otpad počinje da se topi pa cijeli otpad ide u debelo crijevo gde je ponovo absorbiran. Ovaj process može ubiti bolesnu osobu. Pored toga, jetra koja je već preopterećena toksinima ne može više obavljati svoj zadatak, koji je da filtrira toksine i da ih izbacuje u crijeva. Kako bi mog i izbaciti toksine i da aktiviramo jetru, potrebne su nam redovne klizme od kave. Kava će biti absorbirana u jetru i stimulirat će čišćenje jetre otvaranjem žučne kesice i izbacivanjem žuči s koncentriranim toksinima. Tekućina u debelom crijevu će skupiti toksine i izbaciti ih napolje.

Uzmite 3 pune žlice mljevene organske (blago pržene) kave i dodati 1 l vode, kuhati 3 minute, zatim dinstati poklopljeno narednih 25 minuta. Procijediti, dodati čaj od kamilice do 1 l i ostaviti da se ohladi do temperature tijela. Legnite na desnu stranu s nogama savijenim prema sebi. Podignite kesu sa tekućinom najviše do 50 cm i pustite tekućinu u vaše crijevo. Pokušajte zadržati  klizmu 12 minuta, najmanje 5 min, najviše 15min.

Potrebno je 5 klizmi dnevno, zadnju u 10 navečer možete zamijeniti čajem od kamilice ako imate problema da zaspite. Prva dva dana možete miješati kavu i čaj od kamilice a također možete smanjiti količinu tekućine.

Poslije dva mjeseca, možete smanjiti broj klizmi i zamijeniti neke od njih čajem od kamilice. 

KAKO  OČISTITI JETRU I ŽUČ OD KAMENČIĆA

Jetra je filter u našem tijelu i kada se filter zapuši otpacima, toksini se ne mogu izbaciti već se vraćaju u tijelo i talože u krvi, organima, kostima i ostalim tkivima što dovodi do bolesti. Sluz zajedno s toksinima, teškim metalima i otpacima formira grudice i kamenčiće koji su često šupljikave građje u kojima borave paraziti. Oni zapušuju kanale u jetri, također se talože u žučnoj kesi i pritom dolazi do oštećenja i intoksikacije jetre što se u medicini naziva hepatitis. Hepatitis nije zarazna bolest već intoksikacija i oštećenje jetre otrovima, pri čemu dolazi do raspadanja jetrinih stanica i oslobađanja proteinskih fragmenata koje zovemo “virusima”. Problem sa hepatitisom nisu “virusi” već toksini. Hepatitis se lijeci sirovom hranom, Suncem i čišćenjem jetre svake 2 sedmice 6 puta (3 mjeseca). I zdravi trebaju povremeno očistiti jetru i žučnu kesu. 

Postupak:

Prvih 5 dana piti po 4 čaše soka od jabuke dnevno. Umjesto toga možete jesti 4 ili 5 jabuka dnevno. Jabukov sok omekšava kamen u žuči. Tijekom ovih prvih 5 dana jedite normalno. Šestog dana nemojte ništa jesti niti piti poslije 14h i nemojte večerati.

 *U 6 popodne uzmite žličicu Gorke soli (magnezijum sulfat) s čašom tople vode (prva doza).

*U 8 navečer ponovite to isto (druga doza). Magnezijum sulfat otvara žučne kanale.

 *U 10 navečer popijte pola šalice maslinovog ulja (ili sezamovog ulja) sa pola šalice svježe izcijđjenog limunovog soka. Dobro promiješajte i popijte. Ulje podmazuje kamenje kako bi im pomoglo da prođu.

 Čim popijete napitak, odmah legnite na leđa ili lijevi bok. Pokušajte biti potpuno mirni barem 20 minuta i ne ustajite u tijeku noći.

*Slijedećeg jutra ne prije 6:00, popijte treću čašu (dozu) gorke soli. Ako osjetite mučninu pričekajte malo i onda popijte. Vratite te se u krevet i lezite na lijevi bok, po potrebi posjetiti toalet.

*Dva sata kasnije 8:00 Popijte četvrtu čašu (zadnju dozu) gorke soli, vratite se nazad u krevet. Poslije još 2 sata možete jesti, počnite prvo s voćnim sokom. Pola sata kasnije pojedite neko voće. Jedan sat kasnije možete jesti laganu hranu. Do večeri ćete biti oporavljeni.

 Treba jesti nemasnu hranu u danima terapije i pridržavati se točnog tajminga i doze.

1 šalica = 250 ml ,

1/2 šalice soka od limuna = otprilike 3 iscijeđena limuna.

 Sljedećeg dana primjetit ćete mnoštvo kamenčića raznih boja u stolici.

HELIOTERAPIJA:

Gledati u Sunce 1 puta na dan u toku prvog sata posle izlaska Sunca ili u toku zadnjeg sata prije zalaska.

Stanite uspravno, bosonogi na goloj zemlji (ako je moguće). Skinite naočale. Možete treptati. Počnite s 10 sekundi i povećavajte 10 sekundi dnevno. Ako je oblačno, gledajte u Sunce ali ne povećavajte vrijeme. Kada je hladno, gledajte kroz otvoren prozor. Ako ste bolesni, zamišljajte da svjetlost Sunca ide u problematični dio tijela. Budite zahvalni. Posle gledanja u Sunce, protrljajte dlanove i držite ih na očima dok svijetleći oblici ne nestanu. Posijle ili pijre gledanja u Sunce, hodajte bosi 45 minuta (poželjno). Kada dostignete 45 min gledanja u Sunce, smanjujte vrijeme gledanja za 1 min dnevno dok ne dđete do 15 min i ostanite tu 1 godinu. Ako želite. Produžite do kraja života.

*Sunčajte se najmanje 1 sat dnevno.

*Držite vodu na Suncu ubezbojnoj boci  nekoliko sati i pijte..

DR FREDERIK KLENNER VITAMIN C TERAPIJA:

1.Prva 24 sata uzimati na svaka 2 sata po 2 grama vitamina C.

Ukoliko se pojavi tečna stolica, produžiti na svaka 4 sata. Tečna stolica, koja je bezbolna, je znak da ste dostigli dozu koja je maksimalna za vas i tijelo više ne resorbira vitamin C već ga izbacuje.

2. Narednih 48 sati uzimati po 2 grama vitamina C na 6 sati.

Narednih 48 sati uzimati po 2 grama vitamina C na 12 sati.

*Kod djece starije od 4 god. doza je duplo manja.

*Djeca do 4 godine ne mogu uzimati veće količine vitamina C oralno. Kod njih se vitamin C daje intramuskularno (injekcijama).

*Vitamin C ne smije biti Calcium Ascorbat jer moze izazvati bubrežni kamenac.

*Najbolji je vitamin C u obliku Natrijum Askorbata (sodim ascorbat).

U vodu s kojom pijete vitamin, dodajte malo prirodnog soka od limuna ili naranče da bi ste pospiješili absorpciju vitamina C.

Dr. Sladjana Velkov PREDAVANJA I TV I RADIO INTERVJUI:

http://www.youtube.com/watch?v=BRF9Zbqvaik

http://www.youtube.com/watch?v=B10LvZi-170

http://www.youtube.com/watch?v=Q62PYR52uEY&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=NaWYIAcUX7E

http://www.youtube.com/watch?v=dxJgELVOGEc

Želim vam dug I zdrav život!!!

Ova brošura je edukativne prirode, nije namijenjena dijagnosticiranju, liječenju ili prevenciji nijedne bolesti. Ako ste bolesni, potražite savjet vašeg liječnika.

Internet strane za istraživanja:

http://vimeo.com/16931288

http://www.youtube.com/watch?v=fQ1r631bFN0

http://www.annieappleseedproject.org/brcacu.html

http://www.living-foods.com/articles/enzymes.html

http://www.fluoridealert.org/health

www.mercola.com/article/soy/avoid_soy.htm

http://www.drday.com/

http://www.consciousmedianetwork.com/home.htm

http://video.google.com/videoplay?docid=-234247273689402090

http://shop.toolsforhealing.com/category_s/1.htm

http://video.google.com/videosearch?q=vaccination+the+hidden+truth&emb=0

http://www.tuberose.com/Fluoride.html

http://www.chem-tox.com/pregnancy/pregmsg.htm

http://www.iodine4health.com/research/flechas_2007_iodine2.mp3

http://www.newmediaexplorer.org/chris/2007/01/31/consequences_of_iodine_deficiency.htm

http://www.russellblaylockmd.com/

http://www.scribd.com/doc/451268/Dr-Gerard-F-Judd-Ph-D-s-Good-Teeth-Birth-to-Death-The-Prescription-for-Perfect-Teeth-Originator-of-the-Alcohol-Cure

Proučiti također rad:

Dr. Herbert Shelton, Dr. Max Gerson, Dr. Norman W Walker, Dr. Edward Howell, Dr. Ann Wigmore

– Dr Sladjana Velkov

Altrnativainformacije.com

 

No Responses

  1. verababic says:

    Divni ste, zaista mi se dopada,hvala vam od srca poz vera babic

%d bloggers like this: