Najčešći problemi s očima, i prirodni načini liječenja

blue-eyes

Glaukom

“Ova bolest iziskuje neprestanu pozornost stručnjaka, izmjene u prehrani i kontrolu uzimanja pića. No, pod liječničkim nadzorom, vrlo male homeopatske doze GELSEMIUMA dat će izvrsne rezultate”.

Neki su nutricionisti ustanovili da pacijentima oboljelim od glaukoma obično nedostaje vitamina A, B i C, kao i kalcija i drugih minerala.

Dr. Ulrich zabranio je svojim pacijentima s glaukomom da piju kavu jer je uvjeren da postoji veza između kave i pojave glaukoma.

Čirevi na rožnici

1. Kupka za oči od otopine dviju kapi ekstrakta hidrastisa u posudici za ispiranje očiju liječi čir na rožnici ako se provodi triput na dan.

2. Test proveden na 51 ispitaniku, oboljelom od dubokog čira na rožnici, pokazao je da svakodnevne velike doze vitamina C (1500 miligrama) daju brze i spektakularne rezultate. Naš organizam ne stvara zalihe vitamina C. Stoga ga morate pribaviti iz hrane i biljaka koji ga sadrže ili uzimati tablete. Šipak je posebice bogat izvor ovog važnog vitamina.

Točke pred očima

U velikom dijelu slučajeva, ove su ’mrlje’ pred očima rezultat bolesti jetre koja mora biti tretirana režimom prehrane i odgovarajućim lijekovima.

Poznati lijekovi protiv podočnjaka

Ove ružne “vrećice” ispod očiju često uzrokuje zadržavanje vode. No, najčešći uzrok je neispavanost. Stoga, spavajte dovoljno i kušajte jedan od slijedećih lijekova, ustrajući u tome svakog dana, sve dok ne postignete rezultat.

1. Uronite dvije vrećice “čaja” od papaje u šalicu vruće vode. Udobno se ispružite i 15 minuta držite na očima tople, ali ne prevruće vrećice.

2. Možda će vam se više svidjeti naribani krastavac. To je sjajno sredstvo za osvježenje i kažu da daje odlične rezultate.

3. Ogulite i naribajte jedan mali krumpir, stavite na oči i odmarajte se 15 minuta.

Opaska: Posljednja dva sredstva jednako su djelotvorna za tamne podočnjake ako su prouzročeni neispavanošću.

Crvene oči

Da bi se spriječilo ili izliječilo ovo stanje, nutricionisti preporučuju namirnice bogate vitaminom B, posebice vitaminom B2 – pivski kvasac, proklijalo zrnje i slično.

“Zrnate” vjeđe

Podaci ukazuju na to da su svrbež i “zrnatost” vjeđa znakovi nedostatka riboflavina (B2). Osobe kojima nedostaje vitamina B2 često brišu i trljaju oči.

Očni umor

1. Ne bacajte vrećice od čaja nakon uporabe. Brižljivo ih osušite. Kad osjetite umor u očima, zagrijte vrećice u toploj vodi i kad dosegnu odgovarajuću temperaturu slavite ih na zatvorene vjeđe. Ostavite do 5 minuta. Isperite hladnom vodom. Ovaj jednostavan tretman vrlo je osvježavajući za oči.

2. Drugi prijedlog: stavite svježe narezane kolutove krastavca na zatvorene vjeđe.

3. Komadi vate, natopljene otopinom virdžinijskog hamamelisa ili ružmarina, osvježavaju umorne oči.

Liječenje ječmenca

Ricinusovo ulje za vanjsku uporabu poznati je stari lijek protiv ječmenca. Jedna žena piše: “Koliko ja znam, ječmenac nikad ne traje dulje od nekoliko dana, ako se primjenjuje ricinusovo ulje. Jedna moja prijateljica imala je veliki ječmenac. Savjetovala sam joj da upotrijebi ricinusovo ulje što je i učinila. Bila je zapanjena kad je ječmenac nestao za 2 dana. Rekla je jednoj drugoj ženi za ovaj lijek, a ona se također iznenadila gotovo trenutačnim rezultatom. Kad ćemo se vratiti ovim starim, dokazanim lijekovima?”

Dr. Wood i dr. Ruddock savjetuju uvarak sjemenki i korijena čička kao djelotvoran lijek protiv ječmenca. “Može se piti pola litre ovog čaja dnevno. Kao preventivno sredstvo za osobe koje često dobivaju ječmenac, treba pripremiti jak uvarak od čičkovog korijena i listova gorčice i uzimati jednu jušnu žlicu tri do četiri puta na dan.”

Evo još jednoga jednostavnog sredstva koje savjetuju dvojica liječnika: “Na prvi znak ječmenca, stavite dvije kavene žličice crnog čaja u malu vrećicu i prelijte vrućom vodom. Stavite je na vjeđu dok je topla (pričvrstite trakom) preko noći. Jedna primjena u bilo koje vrijeme dovoljna je da se ukloni ječmenac. Ponekad su potrebne dvije ili tri primjene. Ako se čaj umoči u toplu vodu dva ili tri puta tijekom noći, bit će još djelotvorniji.

Izvor:  http://www.narodnilijek.com