Energetski rad – usporedba dviju tehnika

iscjeljivanjeKoju biste tehniku iscjeljivanja preporučili za mene?

Ljudi me često pitaju koja je razlika između dviju energetskih tehnika koje koristim u svom radu i za koju da se eventualno odluče. Naime, radi se o iscjeljivanju po metodi Zdenka Domančića i iscjeljivanju po metodi Barbare Brennan.

Krenimo od sličnosti. Obje tehnike su energetske i izvode se polaganjem ruku na tijelo, odnosno pokretima ruku oko tijela. Obje terapije se fokusiraju na balansiranje energetskog polja, tj. aure. Pune ispražnjena područja, balansiraju prepunjena područja, vade ustajalu energiju i pokreću energiju koja je zapela. Posljedica ovakve intervencije je psihofizičko zdravlje i energetska ravnoteža.

Naravno, postoje i razlike između Domančićeve i Barbarine metode. Prva i osnovna razlika je što za vrijeme iscjeljivanja po Barbarinoj metodi ležite na stolu za masažu, a prilikom Domančićeve terapije sjedite ili stojite. Nadalje, Domančićeva terapija se radi četiri dana za redom i tretmani traju petnaest do dvadeset minuta. Barbarin tretman traje cca sat vremena i nije potrebno ponavljati ga više od jednom tjedno. Domančićeva terapija je grupna. Za vrijeme dok dobivate tretman, u prostoru se nalaze i druge osobe, iako je moguće i da budete sami. Barbarin tretman radi se isključivo individualno. Barbarini tretmani imaju fiksnu cijenu, dok Domančićevi to nemaju. Kod Domančićevih terapija iznos određujete sami sukladno zadovoljstvu i mogućnostima, a osim toga potrebno je prvi dan terapije platiti za troškove prostora koji su fiksni. Postoje razlike i u samom izvođenju tehnika. Jedna od osnovnih je što se Domančićeva terapija radi od glave prema nogama i ne uključuje sustav čakri, za razliku od Barbarine koja se radi od nogu prema glavi i uključuje rad na čakrama.

“Uspješnost” obiju tehnika ovisi o mnogo faktora. Ovisi o samom iscjeljitelju i njegovoj sposobnosti da provodi kroz svoje tijelo energiju potrebnu dotičnoj osobi. Ovisi o zdravstvenom stanju klijenta, trajanju i težini bolesti. Nadalje, ovisi o sposobnosti klijenta da primi i zadrži promjenu nastalu pod utjecajem energetskog rada. Ovo zadnje je najteži dio. Vrlo brzo i vrlo lako iskrivljavamo zdravi energetski tok vraćajući se ustaljenim obrascima ponašanja. Trpimo u nezdravim odnosima nesposobni da kažemo što nam smeta i to počnemo mijenjati ili ne izlazimo iz odnosa koji za nas nije podržavajući. Odlazimo na posao koji ne volimo. Hranimo se nezdravo i imamo sjedilački način života, a za to naše tijelo nije stvoreno. I zato je, uz energetski rad, psihološki rad dobrodošla pomoć kako bi novonastalu razinu energije dobivenu iscjeljivanjem mogli što duže zadržati. Ovaj proces vrijedi i obrnuto. Energetski rad je odlična podrška psihološkom radu kad “zapnete” u terapiji, jer pokreće energiju i procese koji su zakopani dublje u vama.

Koja je tehnika bolja? S obje tehnike sam imao uspjeha u iscjeljivanju. Ponekad mi prirodnije „legne“ jedna, a nekad druga. Kad me pitaju za preporuku, obično se vodim intuicijom ili prepustim klijentu da odluči što mu zvuči privlačnije. Npr. nekome je nezamislivo leći na stol jer se u tom položaju osjeća preranjivo, dok se drugi puno lakše opuštaju u ležećem položaju. Nekom se više sviđa jednokratni tretman od 60 minuta, nego više uzastopnih kratkih tretmana. Međutim, koju god tehniku da odaberete, nećete pogriješiti. Iscjeljivanje ionako nije stvar tehnike, već osobe koja te tehnike provodi.

Moj odgovor na početno pitanje? Informacije imate. Na to dodajte svoju intuiciju i zatim birajte osobu, a ne tehniku.iscjeljivanje

– Dane Cvijanović

https://www.facebook.com/energoterapija