Zašto je uvijek dobro imati coca colu (i sve ostale "kole")

cola cola
Svaka obitelj bi stalno trebala uvijek imati pri ruci bocu kole. Na žalost, protiv kole se vodi žestoka kampanja već godinama, čime joj se pokušavaju osporiti neosporne kvalitete.
Navest ćemo samo neke od razloga zašto je kola odlična, nakon čega ćete, sasvim smo sigurni, češće  kupiti ovu čudotvornu tekućinu.
Pa krenimo:

1. Zagorjela tava se može očistiti ako u nju ulijete coca-colu i kratko prokuhate. Neće ostati ni jedna mrlja.

2. Moderna fotografija može požutjeti (preći u sepiju) ako je lagano premažete coca-colom i brzo osušite.

3. Ako ste obojali kosu, a dobili previše jaku boju, ispiranje coca-colom će vam pomoći da posvijetlite kosu i ublažite boju.

4. Namočite stare novčiće u coca-coli i oni ce zasjati novim sjajem.

5. Ulijte coca-cola u čajnik ili kuhalo i ostavite da stoji jedan dan. Očistit će ga od kamenca i ostalih mrlja.

6. WC školjka će biti čista ako je polijete coca-colom. Kiselina će učiniti svoje.

7. Coca-colom ćete izvrsno očistiti roštilj.

8. Coca-cola je dobar omekšivač za kosu. Polijte s njom kosu, isperite i osušite.

9. Stavite coca-colu u plitke široke posude u vrtu. Pomoći će vam da se riješite puževa koje privlači slatki miris, i kad upadnu u posudu, neće moći izaći van.

10. Zahrđali vijci se mogu olabaviti ako krpu namočite coca-colom, omotate je oko vijka i ostavite tako nekoliko sati.

11. Očistite nakit u čaši s coca-colom, izribajte ga s četkicom za zube i isperite.

12. Coca-cola vam može pomoći pri želučanim tegobama. Ne koristite pjenušavu, svježu, jer bi mogla pogoršati stanje (coca-cola će izvjetriti ako u nju dodate šećera).

13. Koristite coca-colu kao napitak! Ajde ako smijete!

P.S. Znamo da se coca-cola piše velikim početnim slovom 😉

Izvor: internet

 

No Responses

  1. Mico says:

    KAO DETERDZENT, STA LI TEK RADI JETRI I ZELUCU, UZAS

  2. noob says:

    Ocat radi sve to zajedno i u duplo manjim kolicinama,vino ista stvar,a cak i voda koju pijete iz slavine moze ocistiti zagorjelu tavu ako je stavite kuhat ,ali problem sa vodom ostat ce vam kamenac,o cak i obicni limun moze ocistiti broncu, pa cak i zlato i srebro. Nije pitanje sto cola moze uciniti nego sta cini Co2 i limunska kiselina u coli,a Co2 i limunska kiselina se nalaze u 80% napitaka na zemlji.Ako mislite da je cola otrov(mozda,saznat cu kad umrem od nje) on za razliku od drugih namjernica ima preporucenu dnevnu dozu koja je 2 case na dan.Usput zelucana kiselina je jaca od one koja se nalazu u coli pa vasem zelucu nemoze biti nista osim sto ga Co2 napuhuje, ali onda nitko nebi pio pivu 😉

  3. zlatko012 says:

    pijem koka kolu već dvadeset godina od tih dvadeset najmanje pet godina po dva litra dnevno jetra mi je odlična a plus mi isteruje kiselinu iz želuca ne silim nikoga da je pije ali raznorazne gluposti slušam godinama a najviše kako je opasna za jetru najviše mi se smuči kad dođe propali alkoholičar da me ubeđuje kako je koka kola opasnija od piva vina rakije itd. napijajte se slobodno spavajte po šančevima lečite se od alkoholizma ali me ostavite već jednom na miru sa vašim nebulozama doktori su mi preporučili koka kolu za stomak a oni sigurno znaju više od obične pijanice šta je koka kola

    • Una says:

      covece, pa ti si pravi zavisnik! slusaj sebe st agovoris! gori si od svih mogucih alkosa – ti si kao narkos! strasno, zabrinula bih se da sam na tvom mestu! kakvi crni doktori da preporucuju coca colu, sta bulaznis? to nije istina!

  4. zoran says:

    ja je pijem 40 godina i savr[eno sam zdrav. sada imam 55.

  5. Dada says:

    Neka pije ko sta hoce, njegova stvar. Ja znam da je ja necu piti nikada, posto sam sigurna da je nezdrava.

%d bloggers like this: