Cijepljenje djece

cijepljenjeKad sam prvi put prije nekoliko godina čula za “pokret” protiv cijepljenja djece, prva misao mi je bila – je li moguće da postoje ljudi koji ne bi cijepili svoju djecu? Izgledalo mi je to krajnje neodgovorno igranje sa zdravljem i životima vlastite djece. Općenito sam preskakala tekstove koji su govorili o toj temi, dok “slučajno” nisam naletljela na popis zemalja u kojima cijepljenje djece nije obavezno.

I nisu to zemlje tzv. trećeg svijeta, neke zabiti, nego npr. Velika Britanija, Njemačka, Švedska, Irska, Nizozemska, Švicarska, Danska, Norveška, Island – da nabrojimo samo neke europske. Tu mi je zazvonio alarm, jer nije vrag da se u tim zemljama, razvijenima, i s educiranim stanovništvom, roditelji manje brinu o djeci nego mi. I nekako nije moglo ne upasti u oči da obavezno cijepljenje počinje sa Slovenijom, i vrijedi za zemlje koje se nalaze istočnije, i smatraju se manje razvijenima, ne samo u gospodarskom smislu. Je li i vama ovo u najmanju ruku neobično?

Drugo što je upalilo alarme koji još uvijek zvone, je ispitivanje u američkom Kongresu, koje obavezno pogledajte! Vidjet ćete tko stoji iza studija koje tvrde da su cjepiva potpuno sigurna i da ne izazivaju bolesti poput autizma. I na kraju videa, koji traje samo oko 7 minuta, vidjet ćete brojke o progresivnom povećanju autizma kod djece.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=2HKGnAU5K7A&w=420&h=315]

Nadam se da vas je ovo potaknulo da malo istražujete, pogotovo ako imate djecu koju čeka cijepljenje.

Izvor: Alternativa Informacije