7 duhovnih zakona za roditelje

7Dragi čitatelji Alternativa Informacije, donosimo vam knjigu 7 duhovnih zakona za roditelje, Deepaka Chopre.

Sedam duhovnih zakona uspjeha bila je nevjerojatno uspješna knjiga – samo u Americi prodano je više od 1.600.000 primjeraka, a mnogo njih je išlo od ruke do ruke, od prijatelja do prijatelja. Njezin autor, Deepak Chopra primio je na tisuće pisama od čitatelja, a mnogi od njih su izrazili želju da sedam duhovnih načela prenesu svojoj djeci.

Ova je knjiga, Sedam duhovnih zakona za roditelje, Choprin odgovor na ta pisma, upućen roditeljima širom svijeta koji žele odgajati svoju djecu tako da zadovolje njihove duhovne potrebe te stvore u njima iskustvo obilja. Nakon opće rasprave o roditeljstvu i daru duha, ova knjiga istražuje posebne načine vježbanja sedam duhovnih zakona u obitelji, kako prenijeti te zakone djeci ovisno o njihovoj dobi i kako ih utjeloviti u svakodnevne aktivnosti počevši od nedjelje sa Zakonom čiste potencijalnosti.

Knjiga Sedam duhovnih zakona za roditelje vodi nas iznad privatnih uspjeha i neuspjeha do iskustva duhovnog zajedništva s obitelji tako da sa svojim najbližima možemo podijeliti beskonačno bogatstvo nevinosti i ljubavi.

                    deepak

Najdublja želja roditeljskog srca je vidjeti kako njegovo dijete postiže uspjeh, a ipak tako nas malo shvaća da je najizravniji put do uspjeha putem duha. Naša odgovornost kao roditelja je  usmjeriti našu djecu na put duha. To je najbolje što možemo učiniti da bismo im osigurali uspjeh u životu – bolje nego da im damo novac, siguran dom pa čak i ljubav i osjećaje.

Uspjeh kojeg smo postigli na osnovi naprezanja može nam dati dobre stvari, ali unutarnje ispunjenje koje tražimo od tih stvari neće biti prisutno. Kroz 7 duhovnih zakona dovodimo se u dodir s mehanizmom prirode, što je ključ svjesnosti svojeg vlastitog Bitka i korištenja njegove beskonačne snage.

Što ranije netko nauči živjeti na nenaporan, skladan i kreativan način, to je vjerojatnije da će cijeli njegov život biti uspješan. To je ono što trebamo prenijeti svojoj djeci, a ako to možemo učiniti, nema ničeg iz čega nastaje više radosti i ponosa.

Ljudi su načinjeni od tijela, uma i duha. Među njima duh je najvažniji jer nas povezuje s izvorom svega, vječnim poljem svijesti. Što smo više povezani, više ćemo uživati u obilju svemira koje je organizirano u svrhu ispunjenja naših želja. Patimo se i naprežemo kad nismo povezani. Zbog toga, uspjeh je prvenstveno prirodan.

Dijete koje odrasta s duhovnim vještinama razumjet će izvor stvaralaštva u sebi i izvan sebe, biti će sposobno provoditi neprosuđivanje, prihvaćanje i istinu, što su najvrijednije vještine koje možemo posjedovati u odnosu s drugim ljudima, te neće biti pod utjecajem straha i tjeskobe glede života koja je skrivena u srcima većine odraslih osoba.

Svaki od 7 duhovnih zakona potrebno je prenijeti ne kao pravilo, već kao vaš vlastiti pogled na život. Kao roditelj mnogo ćete djelotvornije podučavati onim što ste nego onim što govorite.

Svako dijete već posjeduje duhovni život, međutim sva djeca ne znaju da je to tako. Duh treba njegovati, mora ga se hrabriti. Ako se tako čini, tada bezazleni dječji duh raste i postaje dovoljno čvrst da izdrži grubu stvarnost svijeta koji često uopće nije duhovan. Dijete koje nije naučilo tražiti značenje na jednostavan način, jednoga će dana morati pronaći životnu svrhu u mnogo težim okolnostima. Pravi duhovni rast donosi razumijevanje, istodobno čuvajući bezazlenost. Kao roditelji glumimo da znamo više od djeteta o životu, a zapravo smo samo više doživjeli. Upoznali smo pravila i izbjegavali kazne, skrivali smo slabosti pokazujući snagu i nikad nismo odustali od maske neranjivosti. Nema boljeg načina za uništavanje dječje bezazlenosti od uništavanja svoje. U očima duha svatko je bezazlen, a budući da smo bezazleni, nismo učinili ništa što bi zahtijevalo kaznu.

Postoji samo jedna razlika između dječje i roditeljske bezazlenosti, ako ju roditelji uopće uspiju sačuvati kroz život. Mi odrasli koji smo bezazleni, bezazleni smo uz razumijevanje i to je ono što je potrebno predati djeci, zadržavajući čistu, svježu i izvornu kvalitetu koja dolazi s pravim znanjem.

Knjigu možete skinuti na našoj stranici Downloads.

7

Izvor: Internet ,

http://osobnisvemir.wordpress.com