29.08. – Proživite svoje zabrinutosti Reviewed by admin on . Proživite, kažem, proživite svoje zabrinutosti i vaš će se duh probuditi iz svoje groznice, a vi ćete poželjeti druge kao juhu. Dok sam bio bolestan, beskrajno Proživite, kažem, proživite svoje zabrinutosti i vaš će se duh probuditi iz svoje groznice, a vi ćete poželjeti druge kao juhu. Dok sam bio bolestan, beskrajno Rating:
You Are Here: Home » Duhovnost » Inspirativno » 29.08. – Proživite svoje zabrinutosti

29.08. – Proživite svoje zabrinutosti

mark nepoProživite, kažem, proživite svoje zabrinutosti
i vaš će se duh probuditi iz svoje groznice,
a vi ćete poželjeti druge kao juhu.

Dok sam bio bolestan, beskrajno podvrgavanje pretragama, a potom čekanje rezultata omogućilo mi je dobru vježbu da naučim kako izaći na kraj sa zabrinutošću.

Ubrzo sam otkrio da je strah jačao kad god sam napuštao sadašnji trenutak kako bih zamišljao strahote koje će me snaći u budućnosti, poput boli, gubitka, tuge. Čak i kad sam to uvidio, bilo mi je vrlo teško prestati i uskoro sam otkrio da je zabrinutost mentalni odjek straha, podrobno ponavljanje svih strahota koje bi se mogle dogoditi.

Naposljetku sam, iscrpljen, na trenutak odustao od straha i  zabrinjavanja te ustanovio da sam sletio natrag u svoj život kakav je uistinu bio, jednako ispunjen teškoćama i radostima. Ustanovio sam da je trenutak mojega življenja, bez obzira na okolnosti, bio jedino sigurno mjesto. Odatle sam mogao doista posegnuti prema drugima čija me je ljubav i brižnost nahranila. Upravo taj trenutak, kada sam posegnuo prema drugima, pomogao mi je da se održim.

Meditacija za današnji dan:

  • Izdvojite nešto što vas zabrinjava i dišite zamišljajući da ste poput zastave. 
  • Sa svakim izdisajem istresite ruke i otvorite ih, puštajući da nalet zabrinutosti prođe kroz vas.
  • Osjetite trenutak kad zabrinutost napušta vaše ruke, koliko god se doimao kratkim.
  • Ako se tijekom dana zabrinete ili uplašite, polako izdahnite i otvorite ruke.

Leave a Comment