Napravite svoj maslac, najkremastiji od svih

Butter and knifeDanas vam donosimo recept kako da napravite domaći, kremasti maslac, zbog kojeg se, kad ga jednom probate, više nikada nećete vratiti na onaj kupovni. Možda vam pomisao na pravljenje svog maslaca zvuči previše komplicirano, ali kad pročitate naša uputstva, vidjet ćete koliko je jednostavno.

Sve što vam je potrebno za domaći maslac jesu dvije šalice slatkog vrhnja s najmanje 35 % mliječne masti i pola žličice soli.

Miksajte vrhnje mikserom (najbolje bi bilo da imate onaj koji sam miksa da vas ne zaboli ruka) dok se ne odvoji mlijeko od maslaca, oko 15 minuta. Uzmite cjediljku s gustim sitom i iscijedite maslac od viška tekućine. Za ovo vam može poslužiti i gusta gaza.

Kad ste se riješili viška tekućine, prebacite maslac u posudu, dodajte sol i dobro promiješajte. Stavite maslac u posudu i čuvajte u frižideru najviše tjedan dana. Jednostavno, zar ne?

Jedino što je bitno je da vrhnje bude ohlađeno u hladnjaku prije tučenja i da se tuče prema uputama, prvo manja brzina i poslije veća.

Kad probate ovaj kremasti domaći maslac neće vam pasti na pamet da kupite industrijski.

 
Izvor: lifepressmagazin.com