Kiselo, a idealno za ljepotu

ačU kuhinji biste uvijek trebali imati nekoliko limuna, ali ne za koktele, umake ili marinade. Ovo kiselo voće je tajno oružje koje doprinosi lijepom izgledu. Od njega će koža biti mekša i nježnija, sprečava akne, izbjeljuje zube…

Za razliku od mnogih kompliciranih preparata koje možete sami napraviti, donosimo vam sedam načina kako možete iskoristiti limun u njegovom prirodnom stanju.

Osvježava kožu

Taj žarko žuti plod vratit će koži sjaj te ukloniti tamne mrlje na koži. Limunska kiselina je prirodni izbjeljivač koji postepeno uklanja tamne mrlje čak i s vaše kože. Najučinkovitiji način da nanesete sok od limuna je da ga stavite u posudu s raspršivačem ili dodate malo soka od limuna u sredstvo kojim inače perete lice.

Izbjeljuje zube

Zaboravite skupe stomatološke tretmane. Limuni je taj koji će vratiti bjelinu vašim zubima. Iscijedite sok od limuna i pomiješajte ga sa sodom bikarbonom. Utrljajte na zube i ostavite da djeluje oko minute. Potom nježno očistite četkicom za zube.

Učinkovit protiv mitesera i masne kože

Osim što izbjeljuje kožu i daje joj sjaj, limun će je riješiti i suvišnog ulja. Istisnite ga na vatu i nanesite na lice netom prije odlaska na spavanje. Imate li problema s miteserima, riješite ih medom i limunom. Iscijedite pola limuna i u sok dodajte nekoliko kapi meda. Smjesu nanesite direktno na problematično područje. Nakon pet do 10 minuta isperite lice hladnom vodom.

Posvjetljuje kosu

Preskočite odlaske frizeru s ovim starim i praktičnim trikom. Prije nego izađete na sunce, pomiješajte limunov sok s vašim omiljenim preparatom za kosu. Počešljajte se i pustite neka sunce odradi svoje. Kombinacija sunčevih UV zraka i kiselina iz limunovog soka potaknut će proces izbjeljivanja i to na prirodan način.

Jača nokte

Pomiješajte žlicu maslinovog ulja s nekoliko kapi limunovog soka. Utrljajte tekućinu izravno na nokte. Tretman je najbolje napraviti prije spavanja i ostaviti da djeluje preko noći. Za dodatni i brži učinak možete nositi rukavice.

Omekšava suhu kožu

Od tjemena, usana, koljena i laktova limun čini čuda za omekšavanje kože. Za vlasište pomiješajte limunov sok, kokosovo ulje, maslinovo ulje i med. Utrljajte u vlasište i pustite da stoji 10-ak minuta prije nego što isperete masku. Za iznimno glatku i meku kožu, limun utrljajte na spornim mjestima prije spavanja te isperite ujutro.

Liječi akne

Limunska kiselina je jako učinkovita u liječenju problema kože. Jednostavno prerežite limun na pola i utrljajte izravno na prištić. Neka sok liječi vašu kožu tijekom noći te isperite vodom ujutro. Napomena: limunska kiselina može izazvati peckanje na teškim oblicima akni stoga je poželjno konzultirati se s liječnikom prije nego što ovo primijenite.

limun