Gorka sol

Gorka sol

Gorka sol nije obična sol. Gorka sol može se nabaviti u bilo kojoj ljekarni. Cijena je prava sitnica, što je u potpunom nesrazmjeru s primjenama koje ovaj proizvod može imati u vašem kućanstvu. Mnoge od tih primjena imaju veze s održavanjem zdravlja ili poboljšavanjem kvalitete kože, a nećete pogriješiti ni ako gorku sol smjestite u svoj kozmetički ormarić.

Gorka sol kao dodatak kupki

Epsomske soli svoju vjerojatno najpopularniju primjenu imaju kao sastojak slanih kupki. Dvije šalice (400 grama) gorke soli u kadi punoj tople vode djeluje opuštajuće. Upravo to čini ju idealnim sredstvom za olakšavanje stresa na kraju radnog dana, te obaveznim inventarom u kupaonicama diljem svijeta. Kupka potiče i pojačano znojenje, što je dobar način za rješavanje viška tekućine, toksina i celulita iz tijela.

Gorka sol i ljepota

Gorka sol također je neizostavan sastojak u tretmanima čišćenja jetre, jer magnezij u probavnom traktu pomaže prijelaz vode u crijevo. Mnogi koriste epsomitske smjese za piling kože: smjesa se pomješa s malo vode i nanosi na kožu, zatim se ispire toplom vodom. Ako imate problema s masnom kožom i aknama, gorku sol možete koristiti i kao osnovni sastojak maske za lice u kućnoj radinosti, uz dodatak malo limunovog soka, nemasnog mlijeka i jednog jajeta. U situacijama kada jednostavno nemate vremena oprati kosu, gorkom soli možete djelomično očistiti folikule i olakšati si češljanje i namještanje frizure. Možete je koristiti i izvan kupaonice, primjerice u vrtu, kao organski stimulator cvata.

Kupke od gorke soli opuštaju i mišiće, pa mogu imati terapijski učinak i kod manjih uganuća i modrica. Gorka sol ameliorativno djeluje na bolno područje, pripomaže splasnuću oteklina i smanjenju boli. Brćkanje u toploj kupki od gorke soli dvadesetak minuta tako ne samo da pruža okrijepu vašem tijelu, već vam može rasteretiti i um.

– Izvor: limeta.net.hr


OZNAKE:

  • gorka sol dm
    gorka sol dm cijena
    gorka sol cijena dm
    gorka sol gdje kupiti
    gorka sol cijena
    gorka sol za otekline
    gorka sol ljekarna
    gorka sol upotreba
    gorka sol kupka
    gorka so gde kupiti