Psi heroji

Stara poslovica kaže da je pas najbolji čovjekov prijatelj. Za mnoge obitelji psi su puno više od kućnih ljubimaca i predstavljaju puno radosti i veselja. Bezuvjetna ljubav koju psi pružaju svojim vlasnicima ne može se opisati niti izmjeriti, a njihova požrtvovnost također je neuptina. Oglasnik vam donosi nekoliko zamljivih priča o psima koji su zahvaljujući svojoj hrabrosti spasili ljudske živote:

Pitbull Kilo spasio vlasnika od provalnika
Pas je najbolji čovjekov prijatelj

Da su provalnici spremni na sve kako bi ostavrili svoj cilj, pokazao je jedan američki kriminalac koji se preobukao u dostavljača i pokušao nasilno ući u stan čovjeka koji je, na sreću, imao psa. Kriminalac je pokušao na silu ući u kuću, no spriječio ga je pitbull Kilo koji je vlastitim tijelom zaštitio svog vlasnika. Lopov je pucao prema vlasniku, no pogodio je psa. U panici, lopov je pobjegao, a pas je na svu sreću preživio.

Rodezijski gonič spasio volonterku
Pas je najbolji čovjekov prijatelj

Mladu volonterku azila za napuštene životnije, u šetnji s psom napao je manijak s namjerom da je siluje. No u tome nije uspio jer ga je zaskočio i zastrašio Mabeline, rodezijski gonič koji je otjerao napadača.

Labrador Henry spasio vlasnika
Pas je najbolji čovjekov prijatelj

Jedan je Amerikanac doživio nesreću dok je pokušao srušiti drvo u svom dvorištu. Nesretnog je čovjeka prikliještilo teško stablo te je bio ozbiljno ozlijeđen. Njegov pas Henry cijelo je vrijeme bio uz njega, njuškao ga, održavao pri svijesti te je, spazivši prvog susjeda, glasno lajao kako bi privukao pažnju. Susjed je pozvao hitnu pomoć, a Henry je postao pravi lokalni junak.

Kujica Grace i njen nos
Pas je najbolji čovjekov prijatelj

Jedna je Amerikanka dobrog srca odlučila spasiti još jednog psa kojeg je pronašla na ulici vezanog za prometni znak, a uz kujicu bili su i njeni štenci. Jednog je dana kujica bila vidno uznemirena te je glasno lajala i željela ući u podrum. Ispostavilo se kako je kujica nanjušila dim iz perilice za rublje koja se zapalila i tako pomogla da se cijela obitelj na vrijemeevakuira iz kuće.

Bernardinac Hercules otjerao provalnika
Pas je najbolji čovjekov prijatelj

Amerčiki bračni par odlučio je udomiti bernardinca koji je doslovno bio na rubu života i smrti jer je bio zanemaren i napušten, a čekalo ga je uspavljivanje. Bračni par ga je doveo kući i počeo njegovati, kada je pas počeo lajati i trčati vlasnici su bili prilično zbunjeni. Naime, pas je čuo i osjetio kako netko pokušava nasilno ući u kuću. Bernardinac je uspio otjerati provalnika i tako odmah pokazao zahvalnost svojim novim vlasnicima.

Zlatni retriver Angel spasio dijete
Pas je najbolji čovjekov prijatelj

Zapanjujuća je priča o zlatnom retriveru koji je napao divlju mačku koja je pokušala ozlijediti njegovog „malog“ vlasnika, 18 mjeseci starog dječačića. Angel je jedva preživio napad, no uspio je spasiti dijete.

Udomljeni šnaucer Danny
Pas je najbolji čovjekov prijatelj

Slučaj Amerikanke koja je pala u svom domu i ozbiljno se ozlijedila ne bi bio poseban da u njenom spašavanju nije sudjelovao psić Danny. Naime, psić ju je probudio iz nesvijesti te joj dohvatio telefon s kojeg je nesretna žena uspjela nazvati hitnu pomoć.

– Izvor: http://static.oglasnik.hr

ć